20 mei 2014: Lange tijd is het stil geweest, een heel lange tijd... In de afgelopen anderhalf jaar is er veel gebeurd privé. In het kort; na een voor mij onverwachte scheiding moest ik mijn eigen plekje vinden. Dit heb ik vorig jaar zomer gevonden (een mooie appartementje in Amersfoort) en uiteraard heb ik mijn 3 lieve katjes meegenomen. Ze zijn toch echt wel mijn steun en toeverlaat geweest afgelopen jaar! :)

Op Cattery gebied heb ik dus bewust even rustig aan gedaan, behalve natuurlijk heel veel geknuffel! Nu ik weer alles goed op de rit heb en alles weer rustiger is, wilde ik nog heel graag een nestje met Lotus. Sinds december was het wachten op haar krolsheid. En eindelijk werd Lotus dan krols! Ze heeft eind april weer gelogeerd bij Wilson von Baumberg, Willem! Willem is dezelfde papa als het vorige nestje in 2012 en woont bij Natasja van Cattery Het Boeskooltje.

Het lijkt er nu op dat Lotus zwanger is, dus heeeeel voorzichtig durf ik te zeggen (en ook hopen) dat we begin juli brittenbolletjes verwachten in de kleuren lilac en blauw....!
Spannend!

2012

29 juli 2012:
Inmiddels zijn de C-kittens alweer bijna 2 maanden verhuisd en is de rust hier al helemaal terug gekeerd. Het was wel weer even wennen hoor, helemaal kittenloos. Je mist ze toch wel.
Lotus is alweer helemaal de oude. We geven haar nu de pil en ze is al een mooie, volle poes. Sterker nog, ze heeft er nog nooit zo mooi vol uitgezien!

27 juli 2012: HOERA! Vandaag is Porsche alweer 5 jaar!!

22 mei 2012: Wat gaat de tijd toch snel! Vandaag is het alweer 3 jaar geleden dat ons A-nestje werd geboren. Lotus is dus alweer 3 jaar en inmiddels zelf al 2x moeder! :)

20 februari 2012:
En ja hoor, Lotus is weer bevallen op dag 66 van de zwangerschap!! Ze is moeder geworden van 5 prachtige kittens, 3 lilacjes en 2 blauwe! Je kunt er alles over lezen in het kittendagboek!

19 februari 2012:
66 dagen zwanger... Bij haar vorige nestje is Lotus bevallen op dag 66, dus... wie weet... Vooralsnog is er helaas nog niets te merken van een aanstaande bevalling en moeten we gewoon afwachten...!

17 februari 2012: Hoera!! Vandaag is onze lieve Cooper jarig en alweer 4 jaar geworden!! Zal ze op haar verhaardag weer oma worden?! :)

16 februari 2012:
63 dagen zwanger... Lotus kan dus elk moment gaan bevallen! Spannend! Mijn vakantie (of te wel "kraamverlof") is begonnen en alles staat klaar... Kortom... van mij mogen ze komen!!

1 februari 2012:
Vanaf nu kun je ons ook volgen op Facebook!! Ga naar Facebook en klik op "Vind ik leuk". Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes rondom de cattery!

18 januari 2012:
Ik denk dat ik nu wel vrij zeker kan zeggen dat Lotus zwanger is!! Ze begint een mooi buikje te krijgen. Inmiddels is ze ruim 4 weken zwanger en we verwachten dan ook hopelijk rond 18 februari een nestje van Lotus!!
18 december 2011:
Eindelijk werd Lotus dan weer krols! Ze heeft afgelopen woensdag tot vrijdag gelogeerd bij Wilson von Baumberg, of te wel Willem! Willem is een mooie lilac kater die bij Natasja van
Cattery Het Boeskooltje woont. Lotus is een aantal keer gedekt dus nu hopen dat ze zwanger is! Hopelijk verwachten we dan half februari weer een nestje Brittenbolletjes!

8 oktober 2011:
Deze week heeft Lotus weer wat onderzoekjes achter de rug; afgelopen dinsdag is ze weer negatief getest op Felv en Fiv en afgelopen donderdag zijn we naar Wageningen geweest voor de HCM test. Gelukkig is Lotus weer negatief getest op HCM en heeft ze een mooi en rustig hart!
Nu is het wachten tot ze krols wordt...!

9 juni 2011:
Het werd eens tijd om wat foto's van de B-kittens op mijn site te zetten, want ze zijn alweer ruim een half jaar oud en dus flink gegroeid en veranderd! Ik heb een nieuwe 'uitgevlogen' pagina gemaakt, voor ons B-nestje. Op deze pagina vind je foto's die toegezonden zijn door hun baasjes!

22 mei 2011:
Vandaag zijn de kittens uit het A-nestje alweer 2 jaar oud! Gefeliciteerd Amigo, Guus (Amor) en onze eigen Lotus (Alegría)!! De tijd gaat veels te snel...!

21 maart 2011: Op 19 maart ben ik naar Apeldoorn geweest, waar de Clubmiddag van Neocat Britten werd gehouden. Niet met mijn eigen Britjes, maar ik ging er heen voor Poco Loco's Baldomero, of te wel Bengel, die daar voor het eerst naar show ging. En hij kreeg een Uitmuntend I van keurmeester Cora Swierts met een prachtig keurrapport. Omdat het zo'n mooi rapportje is, wil ik het hier ook gewoon even melden:

Type: Mooi gebouwd ventje, op stevige rechte pootjes en mooie ronde voetjes
Kop: Mooi rond kopje, met prima geplaatste oortjes, ex profiel, mooie kaaklijn, prima kin, sluitend gebit
Ogen: Mooie ronde, goed geplaatste ogen met al een goede kleur opkomend
Staart: Prima staartje van aanzet, vorm en lengte
Vacht: Lekker vachtje, verend, goede kleur blauw, egaal, al aardig doorgekleurd
Konditie: Ex
Opmerkingen: Heel lief jongetje op de keurtafel!


Nou Bengel, een keurrapport om trots op te zijn!! (Dat ben ik ook...!!!)

13 maart 2011:
Gister is ook ons laatste kitten Bo verhuisd naar zijn nieuwe baasjes en daarmee zijn we vanaf nu weer 'kittenloos'. De extra kattenbakken zijn weer opgeruimd, de snoeren liggen weer achter en onder de kast, ipv op de kast en ik hoef minder poepies op te ruimen, haha! Al met al ben ik super trots op deze mooie en lieve 5-ling en natuurlijk op Lotus die deze 5 zo keurig netjes heeft opgevoed! Ik heb genoten van de afgelopen maanden en hoop dat de nieuwe baasjes nog heel lang van deze kanjers mogen genieten!

17 februari 2011:
Vandaag viert onze Cooper haar verjaardag en is ze alweer 3 jaartjes oud geworden! Ze kreeg een niet zo leuk verjaardagscadeautje...; een prikje bij de dierenarts, haar jaarlijkse enting...! Maar verder is ze ook verwend met een lekkere portie vlees!

7 januari 2011:
Iets verlaat door de griep, maar volgens mij mag het nog: Voor iedereen de beste wensen voor 2011 met veel liefde, geluk en gezondheid!!


2010

8 december 2010:
Gister lag de nieuwe Neocat Britten op de deurmat, met een wel heel mooi poesje op de voorkant...! Onze Cooper staat op de voorkant! Super trots weer!!

26 november 2010:
Lotus is op donderdag 25 november bevallen van 5 kittens!! Ga snel naar de Kittenpagina van ons B-nestje voor meer info en de eerste foto's!!

24 november 2010:
Dag 65 voor Lotus... Zal ze net als haar mams Cooper ook op dag 65 bevallen? Nu ligt ze nog prinsheerlijk op de bank te relaxen en kun je niets van een aanstaande bevalling merken...

De index-pagina heb ik voorzien van een winters sfeertje!!

21 november 2010:
Vandaag is Lotus 62 dagen zwanger en in principe mag ze dus bevallen. Ze heeft een mooi rond buikje en soms schommelt ze meer de kamer door dan dat ze loopt...

Haar moeder Cooper beviel vorig jaar netjes op dag 65, dus ik moet waarschijnlijk toch echt nog een paar dagen geduld hebben...!

Erg veel interesse in de werpkist heeft ze nog niet, Cooper ligt er echter wel heel graag in...!

Zodra er nieuws is... laat ik het weten!

13 november 2010:
Inmiddels zit Lotus op dag 54 van haar zwangerschap en het gaat allemaal voorspoedig. Afgelopen week hebben we de kittens voor het eerst zien en voelen bewegen in haar buik. Best bijzonder. Wel lijkt ze inmiddels niet echt door te hebben hoeveel extra gewicht ze bij zich draait, want sommige sprongen, bijvoorbeeld de vensterbank op, haalt ze niet meer in één keer...!
Nog zo'n anderhalve week wachten!

Oh ja, voordat ik het vergeet... De Royal Canin kalender met daarop ook onze Amigo, is nu verkrijgbaar bij de dierenspeciaalzaak!!

4 november 2010:
Vandaag ben ik op bezoek geweest bij Guus, of te wel Amor uit ons A-nestje in Bussum! Het was erg leuk om hem als volwassen kerel terug te zien. Hij is een lieve, tevreden, grote, knuffelbeer. Hij had alleen iets te veel de oogkleur van mama Cooper, dus een te licht kleurtje voor een blauwe Brit. Maar ach wat scheelt dat als het zo'n lieverd is!!! Dat is vééél belangrijker! Ik heb uiteraard wat foto's van 'm gemaakt. Die staan op de Uitgevlogen pagina!

30 oktober 2010:
Lotus is nu zo'n 40 dagen zwanger, ze is nu dus ruim over de helft! Haar buikje begint zo langzaam aan een mooi rond bolletje te worden! Ze lijkt er nog geen last van te hebben. Tot nu toe verloopt alles prima! Nog even geduld en hopelijk hebben we dan rond 24 november goed nieuws...

28 oktober 2010:
Vandaag heb ik een exemplaar ontvangen van de Royal Canin Kalender 2011. Mijn foto van "onze" Amigo staat bij de laatste week van juli, eerste week augustus! Leuk!! In november krijg je deze kalender bij Royal Canin voer in de dierenwinkel!
De digitale versie is te zien op: http://royalcanin.onlinetouch.nl/2

10 oktober 2010:
Het 2e logeerpartijtje van Lotus was inderdaad geen succes. Anderhalve week later werd ze weer krols! Op 19 september hebben wij haar weer naar Its gebracht en dit keer waren er wel diverse dekkingen gezien en gehoord!! Goed nieuws dus!! Op dinsdagavond 21 september heb ik mevrouw weer opgehaald! Nu, bijna 3 weken later, heb ik het vermoeden dat onze Lotus eindelijke zwanger is!! De eerste 2 weken heeft ze veel geslapen, diverse keren overgegeven en nu beginnen haar tepeltjes ook echt wel roze/rood te worden. We zijn er nog lang niet, maar dit zijn wel de goeie tekens!! Als ze echt zwanger is, verwachten we rond 24 november haar kittens...!!

12 september 2010:
Afgelopen woensdag heb ik Lotus weer opgehaald in Oldenzaal. Ze had namelijk vanaf donderdag 2 september gelogeerd bij Its van het Boeskooltje. Helaas heeft het waarschijnlijk weer tot niets geleid. Die kleine Lotus snapt er gewoon niets van... Ze lijkt haar krolsheid volledig te vergeten als ze daar eenmaal is en als die stoere Its ook maar iets te dichtbij kwam, gaf ze hem maar een mep...

De laatste week van mei heeft ze gelogeerd bij de vader van Its, Tarzan. Ook van dat logeerpartijtje is Lotus niet zwanger geworden. Vervolgens zat er 14 weken tussen, voordat ze weer krols werd. Hopelijk zal de volgende krolsheid nu wat korter op zich laten wachten...

1 september 2010:
Vandaag kreeg ik een leuke mail van Royal Canin: Van harte gefeliciteerd! De foto die u heeft ingestuurd is uit 17.780 foto's geselecteerd voor plaatsing in de Royal Canin kalender 2011. Deze kalender zal verkrijgbaar zijn omstreeks november in dierenspeciaalzaken en bij dierenartsen. Uiteraard krijgt u van ons een exemplaar thuis gestuurd, zodra de kalenders zijn gedrukt.

Dat is dus wel leuk nieuws! Ben ik best trots op, als je het aantal ingezonden foto's ziet...!

9 augustus 2010:
Helemaal vergeten om te vermelden gister... Ik heb meegedaan aan een fotowedstrijd van Royal Canin en mijn foto van Amigo staat sinds vorige week woensdag op nummer 1. Toch leuk, want er zijn tot nu toe ruim 6700 foto's ingezonden! Als mijn foto op 31 augustus in de top 3 staat, zou ik een prijsje krijgen van Royal Canin en de foto maakt kans op een plekje op de Royal Canin kalender van 2011. Wil je weten om welke foto het gaat, of wil je stemmen op mijn foto? Ga dan even naar de site van Royal Canin.

Gister heb ik ook nog een fotoshoot gedaan met mijn nieuwe 50mm 1.4 lens! Wat een mooie foto's kun je daar mee maken zeg!! Het wordt echt tijd voor een nestje, dan kan ik me lekker uitleven in de studio...! De foto's staan weer op
de Studio-foto pagina

8 augustus 2010: Het is alweer veels te lang geleden dat ik mijn site een update heb gegeven...22 mei... Helaas is er ook zo weinig nieuws. Lotus is van 26 mei tot en met 30 mei wezen logeren bij Hokus Pocus Tarzan, dus eigenlijk hadden we nu een nestje kunnen hebben... Helaas was Lotus zo onder de indruk van alles, is ze haar krolsheid daar helemaal vergeten en heeft ze zich niet laten dekken door Tarzan. Dus toen begon het wachten op een nieuwe krolsheid. We zijn nu 10 weken verder en we wachten nog steeds op die krolsheid... Het is niet anders... Tarzan is inmiddels gecastreerd. Als Lotus krols wordt, mag ze naar de zoon van Tarzan, It's van het Boeskooltje.

Begin juli kreeg ik nog wat foto's van Guus (Amor) toegemaild. Die heb ik op de pagina Kittens/Uitgevlogen gezet. Hij wilde met de warmte bijna het water in springen voor wat verkoeling...! Wat is het een beer geworden zeg! Na de zomer ga ik hem een keertje opzoeken.

Ik heb op de Studio-foto pagina nog wel een "nieuwe shoot" van 30 juni gezet. Is wel leuk geworden... Zodra er nieuws is, laat ik het weten...

22 mei 2010: Wat gaat de tijd toch snel... Vandaag is het alweer 1 jaar geleden dat ons A-nestje werd geboren!! Gefeliciteerd Amigo, Alegría (Lotus) en Amor (Guus)! Een dikke verjaardagsknuffel voor jullie alle 3! Speciaal voor Lotus haar eerste verjaardag een fotoshoot van haar alleen. Je kunt 'm hier bekijken!

21 mei 2010: Vandaag is Lotus negatief getest op HCM door Melinda Schmidt bij Veterinair Specialistisch Centrum De Wagenrenk in Wageningen. Alles zag er gelukkig mooi en normaal uit. Ik heb 2 printjes van de echo meegekregen, die vind je hier. Lotus is nu dus volledige getest en zodra ze krols wordt, mag ze gaan logeren bij een mooie kater!! Spannend en afwachten dus...

7 mei 2010: Kleine meisjes worden langzaam groot... Vandaag is Lotus opnieuw geënt en heeft ze de snap-test Felv en Fiv gehad. Gelukkig is ze negatief getest. 21 mei laten we haar HCM testen in Wageningen en als ook dat in orde is, mag ze als ze krols is, gaan logeren...

28 april 2010: Woensdagavond de 28e ben ik naar Oldenzaal gereden om een bezoekje te brengen aan Cattery Het Boeskooltje van Natasja Heutink. Ik heb daar hun blauwe dekkaters Tarzan en It's mogen bekijken, wat een mooie mannen! Nu moet ik gaan bedenken bij wie van deze 2 mooie kerels Lotus straks mag gaan logeren...

16 april 2010: Weer een fotoshoot bij de kittens Cattery Kimiko's. Nu 10 weken oud. De foto's zijn erg leuk geworden met de grijze achtergrond en roze tulpjes. En wat een scheetjes waren het!!! De foto's kun je weer bekijken op de Studio-foto's pagina.

19 maart 2010: Vandaag heb ik een fotoshoot gedaan bij Cattery Kimiko's in Nijkerk. Ik heb foto's gemaakt van een nestje van 7 kittens, geboren op 4 februari 2010. Ze waren dus net 6 weekjes oud. Wat een lieffies en wat zijn ze mooi!! Het is een nestje van 5 blauwe katertjes, 1 blauw poesje en 1 crème katertje.
Ik ben best tevreden over de foto's, maar het was niet heel eenvoudig en een volgende keer zou ik toch weer dingen anders doen... Oefening baart kunst... ;) Op de Studio-foto's pagina vind je de foto's.


13 maart 2010: Lotus heeft de lente in haar bol denk ik... Ze is gister voor het eerst krols geworden... Ik had gehoopt dat ze er nog even mee zou wachten, maar nee... Ze is toch echt krols...

5 maart 2010: Vandaag kon ik de testuitslagen van Lotus ophalen bij de dierenarts. Op 18 februari is er bloed bij haar afgenomen voor een DNA test PKD en om haar bloedgroep te bepalen. Lotus is door Idexx Vet Med Labor in Ludwigsburg, Duitsland middels een DNA test, negatief getest op PKD. Zoals er zo mooi op het rapportje staat: "The cat is genetically healthy with regard to the PKD and can not pass on the genetic disposition for PKD to its offspring." Dit was eigenlijk ook geen verrassing omdat zowel haar paps als mams ook DNA negatief getest zijn.
De bloedgroep van Lotus is B. Dus die heeft ze niet van haar mams Cooper gekregen! Nu kunnen we dus eens gaan kijken naar een mooie B-kater!


18 februari 2010:
Vandaag heb ik een bezoekje gebracht aan Amigo, één van de twee katers uit ons A-nestje. Hij woont bij Kees, Marianne en hun dochtertje Jamie-lee in Apeldoorn. Hij is erg groot geworden, al een hele kerel! Z'n koppie lijkt erg op die van zijn mama Cooper. Z'n vacht was mooi kort. Ik had wat speeltjes en snoepjes voor 'm meegenomen. Hij ging gelijk fanatiek spelen. Wat een deugniet zeg, maar bovenal een heerlijke knuffelkont en totaal niet bang voor mij, toch een vreemde voor hem! Erg leuk!

07 februari 2010: Gister heb ik voor het eerst een fotoshoot gedaan met een hondje. Met Loca, de Franse Bulldog van mijn ouders. Loca woont natuurlijk niet in onze cattery, maar de foto's kun je wel vinden op de Studio-foto's pagina, want ik vind het zelf erg leuke foto's geworden, die best een plaatsje op mijn site verdienen!! ;-)

13 januari 2010: In december 2009 heb ik via internet studio-flitsers aangeschaft. 2 flitsers, met 1 softbox en 1 paraplu. Zo kan ik mijn hobby fotografie weer verder uitbouwen en heb ik weer wat meer uitdaging. Afgelopen weekend had ik dan eindelijk tijd om er wat mee te oefenen. En ik ben best tevreden over het eerste resultaat... De eerste foto's vind je op Studio-foto's pagina. Er zullen zeker meer studiofoto's volgen!

Januari 2010:
Allereerst de beste wensen voor 2010!!
Zoals je kunt zien is de lay-out van de site helemaal veranderd! Zelf ontworpen en gebouwd met Adobe GoLive. Nu zien of alles juist gaat werken! Veel plezier met kijken!


2009

17-12-2009:De eerste sneeuw deze winter... Porsche, Cooper en Lotus vonden het maar raar. Maar Lotus die vond het ook wel heel erg leuk om in te spelen en gek te doen! Toch wel bijzonder dat witte goedje...! De foto's kun je zien in hun eigen albums.

17-10-2009: Ik heb een "Uitgevlogen" pagina gemaakt, met daarop foto's van Amigo en Amor die ik van hun baasjes heb ontvangen.

4-10-2009:Vandaag ben ik met Lotus naar de Britten Kitten/Veteranen middag van Felikat in Bodegraven geweest. Het resultaat vind je op haar eigen showpagina!

10-09-2009: Nieuwe foto's van Porsche, Cooper én Lotus in hun eigen foto-albums.

3-9-2009: Ook Lotus heeft vanaf vandaag haar eigen pagina en fotoboek op deze site! Je kunt de pagina's terugvinden in het menu aan de linkerkant.

21-8-2009: Vandaag is Cooper gesteriliseerd, of eigenlijk gecastreerd, want zowel haar eileiders als baarmoeder zijn verwijderd. Cooper is de allerbeste mama geweest, maar we durven het niet nog een keer aan... We zijn te bang dat de baarmoederontsteking terug zal komen. Daarom leek dit ons het beste.

Vanmorgen hebben we haar om 9 uur gebracht en om 16 uur konden we haar weer ophalen. Gelukkig is alles helemaal goed gegaan. De baarmoeder zag er nog wel goed uit, dus gelukkig had ze niets. Ze was een pittige tante geweest, die geen zin in de narcose had, ze verzette zich hevig tegen een slaapje... Had er geen zin in...
Nu slaapt ze lekker, hopelijk geneest de wond snel en is ze snel weer de oude!

26-7-2009: Vandaag viert Porsche z'n 2e verjaardag! Wat gaat de tijd toch snel! 2 jaar terug een kleine uk, nu een dikke grote beer! Porsche heeft bijna heel de dag in de tuin doorgebracht, heerlijk vindt ie dat!

29-6-2009: We wisten natuurlijk allang dat Porsche een mooie kater en mooi fotomodel is, maar het was toch wel een verrassingom te zien dat hij op de voorkant van het juni-magazine van de rasclub Neocat Britten staat! Wat een verrassing en wat zijn we trots op hem! Erg leuk!

29-5-2009: De namen van de kittens zijn bekend! Kijk snel in het kitten-dagboek!

23-5-2009: De kittens van Bodhi en Cooper zijn geboren!! Zie de kittenpagina's! Ze zijn mooooooi!!!!

22-5-2009: Dag 65, maar nog steeds geen kittens... Cooper houdt ons nog steeds in spanning... Zucht, wachten duurt lang....

14-5-2009Vandaag heb ik weer wat nieuwe foto's gemaakt van Porsche & Cooper. Je vindt ze in hun foto-albums! Ook woont Cooper vandaag al weer een jaar bij ons!! Wat gaat de tijd toch snel!!

11-5-2009: Vanavond hebben we de kittens voor het eerst echt zien bewegen in Cooper d'r buikje! Erg bijzonder! Die buik lijkt trouwens elke dag nog te groeien! We kunnen bijna gaan aftellen...

1-5-2009: Cooper is nu zo'n 6 weken zwanger en ze krijgt een steeds boller buikje! Gelukkig gaat alles goed met 'r en lijkt ze nog niet veel last van haar zwangerschap te hebben! Nog even geduld en dan...

1-5-2009: Nou Porsche die laat ons maar schrikken; nu heeft ie weer een rare ontsteking aan zijn linker achterpootje, bij een teen. Vorige week, 23 april, ontdekte ik tijdens het borstelen en nageltjes knippen een raar soort 'gezwel' bij zijn teentje. Toch maar de dierenarts gebeld en die vond het er ook vreemd uitzien. Dus voor 10 dagen antibiotica meegekregen, maar vandaag was het nog niet echt minder of over. Vanmiddag dus weer gebeld en ik kon nog met hem terecht. Hij mocht gelijk blijven... Onder narcose hebben ze het bekeken. Bleek dat een nagel ingescheurd was en de nieuwe nagel al door wilde komen en dat ging niet goed... Nu hebben ze onder narcose de oude nagel eruit getrokken en nu dus maar hopen dat het goed gaat! Porsche was vanavond om half 8 toen we 'm ophaalden nog wel wat suf, maar verder was er niet veel meer aan hem te merken!

16-4-2009: JAAA, Cooper is zwanger!! Vandaag hebben we een bezoekje gebracht aan de dierenarts. Dr. van Dijk heeft een echo gemaakt en er waren kittens te zien, waarschijnlijk 3 of 4. Ik heb de hartjes zien kloppen, best bijzonder! Als alles goed blijft gaan, verwachten we dus rond Hemelvaartsdag kittens van Bodhi en Cooper!

2-4-2009: Cooper is tante geworden, haha! Haar zusje Cecille, die in Zweden woont, is afgelopen week bevallen van maar liefst 6 lilac-point kittens! Klik hier voor foto's van Cecille en haar kroost!

27-3-2009: Vandaag zijn we met Porsche naar de dierenarts geweest. Hij heeft zoiets raars. Zoals de dierenarts het verwoordde: "het lijkt wel of er een kaasschaaf over z'n neus is gegaan"... Nou dan kun je je er wel wat bij indenken. Dinsdagavond ontdekten we een rare plek, bloed en het zag er naar, rauw uit. Omdat het niet over ging, toch even naar de dierenarts. Nou die vond het dus ook al zo vreemd. We hebben wondzalf, pijnstillers en een kraag (kap) voor 'm meegekregen. Verschrikkelijk vindt ie dat ding, maar hopelijk blijft ie er dan vanaf en gaat het snel weer over. Hoe ie het nou voor elkaar heeft gekregen, het is voor ons een raadsel! Misschien blijft ie wel een roze neusje houden....... Arme Porsche!

19-3-2009: De afgelopen dagen is het heel snel gegaan... Zet ik de 14e nog op de site dat Cooper maar niet krols wil worden, wordt ze de dag erop gewoon krols! Dus ik heb gelijk Maria van Dun gemaild, wat te doen. Als de krolsheid goed door zou zetten, mocht ik Cooper dinsdag naar Bodhi (Bira van Pourqoui Pas) brengen. Ze werd goed krols dus heeft Cooper van dinsdag tot vandaag bij Bodhi in Arnhem gelogeerd! Hartstikke spannend vond ze het (en ik ook...)! Vandaag heb ik m'n meisje weer opgehaald en ze is vooral erg moe nu. Over een week of 4 hoop ik te kunnen melden of ze zwanger is ja of nee.... Als dat zo is, hopen wij eind mei kittens te verwelkomen!!

14-3-2009Het gaat goed met Cooper. De hechtingen zijn een week geleden al verwijderd en alles zag er goed uit tijdens de controle... Alleen krols worden ho maar... Ze houdt ons nog altijd in spanning... Geduld!!

28-2-2009: Cooper heeft ons flink laten schrikken. Ze bleek baarmoederontsteking te hebben. Na 10 dagen antibiotica bleek uit de echo dat het nog niet helemaal over was. Daarom is Cooper afgelopen dinsdag geopereerd en tijdens die operatie zou blijken of ze gelijk gesteriliseerd zou moeten worden, of dat spoelen nog een optie zou zijn. Spannend dus. Gelukkig kon haar baarmoeder nog gespoeld worden. Ze heeft nu een paar hechtingen in d'r buikje, maar verder is ze alweer de oude. Er is dus nog kans op een nestje... Bij de eerst volgende krolsheid moet ze gelijk naar de dekkater, afwachten dus wanneer dat zal zijn!

7-2-2009: Gister is Cooper ook negatief getest op Felv en Fiv. Ook is ze weer opnieuw geënt tegen katten-en niesziekte. Ze heeft dus nu alle testen goed doorstaan en dus is ze bij de eerstvolgende krolsheid klaar om naar een mooie kater te gaan...!

5-2-2009: Cooper is vandaag negatief getest op HCM in Renkum door Melinda Schmidt!!

12-1-2009:
 Cooper is voor de eerste keer krols....!

11-1-2009:
 Porsche heeft zijn 3e CAP te pakken en is nu Premior!!


2008

30-12-2008: In 2009 gaan we het weer eens proberen op een kattenshow! Ik heb Porsche en Cooper ingeschreven voor de show van NPV in Woerden op 11 januari 2009. Hopelijk haalt Porsche dan zijn laatste punt! Cooper doet voor het eerst mee in de Open Klasse.

02-12-2008De uitslag van de testen van Cooper zijn terug gekomen. Cooper is DNA getest op PKD1 en het resultaat is vrij/normal en ook haar bloedgroep is DNA bepaald. Cooper heeft bloedgroep A, maar is drager van bloedgroepfactor B (N/b).

01-12-2008: De feestmaand december is weer aangebroken en daarom heb ik een "fotoshootje" in kerstsfeer gedaan met Porsche en Cooper. Het resultaat kun je zien in hun foto-albums.

13-11-2008: Vandaag is Cooper naar de dierenarts geweest. Er is bloed afgenomen voor de genetische test voor PKD (Polycystic Kidney Disease; nierziekte)  en bloedgroepbepaling. Het bloed wordt verstuurd naar Genetic Counselling Services, die de testen uitvoert. Dus nu is het even afwachten...

28-10-2008: En de Cattery naam wordt... Cattery Poco Loco's!!

14-05-2008: Veel sneller dan verwacht is er een tweede katje bij ons komen wonen. We hadden het er al eens over gehad om er een maatje voor Porsche bij te kopen, maar eigenlijk pas van het najaar. Onze keus zou dan een point katertje worden. Ik had al eens contact gehad met Maria van Dun van cattery from Roma's Choice in Arnhem, omdat zij een prachtige lilac-point dekkater bezit. Ik had gemaild of we er mochten kijken voor een toekomstig katje. In april bleek ze nog een poesje te hebben en na overleg met Aalt en een bezoekje hebben we besloten dat Porsche geen kater als vriendje zou krijgen, maar een poes als vriendinnetje! 14 mei is Cooper bij ons komen wonen!!