Klik hier voor het FOTO-ALBUM van de kittens!

Op 19 februari 2012, weer dag 66, is onze Lotus bevallen van haar 2e nestje. De vader van het nestje is
Wilson von Baumberg
of te wel Willem! Het nestje bestaat dit keer uit 3 lilac en 2 blauwe kittens!

Rond een uur of 17 lag Lotus bij ons op de bank en begon ze opeens wat te mauwen, dit werd vrij vlot gevolgd door een eerste wee. Ik heb haar toen naar de werpkist gebracht en daar zetten de weeën door. Om 17.26 uur werd het eerste kitten geboren, een lilacje!! Maar Lotus ging gelijk door en 6 minuten later lag nummer 2, een blauwe, er al! En nog eens 8 minuten later, om 17.40 uur, lag zelfs nummer 3 al in de werpkist...!! Ook nummer 3 is een blauw kitten! Pfff... dat ging wel heel snel...!!

Vervolgens nam ze gelukkig even een pauze. In de tussentijd hebben wij even gegeten. Toen ik weer ging kijken, werd net nummer 4 geboren om 19.20 uur, maar daar deed Lotus niets mee. Toen ik het wegpakte bewoog het helemaal niet en zag ik ook waarom; een onvolgroeide foetus... Helemaal compleet... Ik denk dat deze zo rond dag 35 is gestorven in de buik... Dat was eventjes schrikken, dus snel m'n hulplijn Maria gebeld! Zij heeft me weer gerust gesteld en dus gingen we weer verder.

Lotus kreeg weer weeën en om 19.44 uur werd er nog een kitten geboren, weer een lilac! Maar de weeën gingen door...! Om 19.58 uur was daar nummer 5, nog een lilac!

Daarna ging ze de kleintjes lekker wassen en gingen de kittens op zoek naar melk!
Ze hebben allemaal mooie geboortegewichtjes!


De eerste foto's vind je hier. Er zullen natuurlijk nog vele foto's volgen!! Hieronder vind je het dagboek van de kittens. Bovenaan vind je de meest recente dag!

Naam

Geslacht / Kleur
Geboorte
gewicht
Gewicht met 3 weken
Gewicht met 6 weken
Gewicht met 9 weken
Gewicht met 13 weken
Besproken?

Carlito

Kater / lilac
93 gr
312 gr 644 gr 1055 gr 1872 gr Besproken

Chale

Kater / blauw
102 gr
434 gr 897 gr 1489 gr 2480 gr Besproken

Corazón

Poes / blauw
97 gr
359 gr 745 gr 1223 gr 1994 gr Besproken

Chico

Kater / lilac
108 gr
357 gr 692 gr 1277 gr 2070 gr Besproken

Curro

Kater / lilac
110 gr
399 gr 819 gr 1425 gr 2495 gr Besproken


KITTENDAGBOEK

3 juni 2012 ~ 15 weken oud
Als laatste is vandaag ook Chico verhuisd. Omdat hij naar België verhuist en daarom ook tegen Rabiës geënt moest worden, mocht hij wat langer blijven. En dat vonden wij helemaal niet erg! :)
Maar ja, ook van hem moesten we afscheid nemen.
Nu Chico verhuisd is, is dit ook het laatste stukje dagboek. We hebben weer volop genoten de afgelopen maanden en lilacjes, jullie hebben mijn hart gestolen! :)
Lief C-nestje, het ga jullie goed! Ik zal jullie missen!

27 mei 2012 ~ 14 weken oud
Afgelopen week zijn de eerste 4 kittens verhuisd naar hun nieuwe baasjes. Chale ging als eerste op woensdag, Curro en Corazón gingen donderdags en Carlito ging gister, op zaterdag.
Gelukkig heb ik al veel leuke mailtjes en foto's mogen ontvangen van de nieuwe baasjes en zijn dat allemaal goeie berichten!

Nu is alleen Chico hier nog... :( Maar wat zal dat ventje komende week verwend en geknuffeld worden door ons! ;) Nog even flink genieten!

20 mei 2012 ~ 13 weken oud
Vandaag was het dan zover, de kattenshow van N.V.v.K. in Hoogvliet. Het was een lange en warme dag, maar wel een dag met prachtige resultaten! Er waren 2 Brits Korthaar nesten, waarvan mijn nestje werd uitverkozen tot BESTE NEST KORTHAAR! Geweldig! Een mooie beker en een mooi lint!

Verder had ik ook alle kittens afzonderlijk ingeschreven. Ook afzonderlijk hebben de kittens supermooie resultaten en keurrapportjes gekregen!
Carlito is de mooie kater uit het nest en kreeg de opmerking "Veelbelovend katertje" op zijn keurrapport van de keurmeester! Super leuk. De resultaten waren als volgt:
Carlito U1 en nominatie BIS
Chale U1 en nominatie BIS
Corazón U2 (van 3 poesjes)
Chico U2
Curro U3
M'n 3 lilac mannen zaten samen in 1 klasse, dus daar moest 1, 2, en 3 gegeven worden...

Jammer dat de nominaties Best in Show niks werden, maar ik ben super trots op mijn kanjers!!


19 mei 2012 ~ 90 dagen oud, oftewel op 1 dag na 13 weken oud
Wat zijn de weken omgevlogen! Morgen zijn de kittens alweer 13 weken oud. Dus bijna tijd om te verhuizen... Komende week verhuizen er 4 van de 5. Chico blijft iets langer ivm zijn Rabiës enting.
Maar eerst hebben we nog kattenshow morgen... Superspannend! Voor mij en natuurlijk helemaal voor de kittens... Ik ben superbenieuwd naar hun keurrapportjes, voor mij ook heel leerzaam.
Dus morgen nog volop genieten van ze en daarna pas aan het afscheid denken... Chale verhuisd as woensdag als eerste.

Het is een prachtig en super lief nestje en ik ga de doerakjes zeker missen. Maar... het is ook wel tijd dat ze bij hun nieuwe baasjes de boel op stelten gaan zetten... ;)
Lieverds, ik ga jullie zeker missen! Ik wens jullie een heel gelukkig, gezond en lang leven bij jullie nieuwe baasjes! :)

De laatste fotoshoot staat ook in het foto-album!

13 mei 2012 ~ 12 weken oud

De laatste volle week met de kittens is aangebroken. Vandaag zijn de kittens alweer 12 weken oud! Terwijl ik dit typ, heb ik uitzicht op 8 katjes die spelen en gek doen in het zonnetje, buiten in de tuin. Ze vind het maar wat leuk buiten!
Afgelopen donderdag hebben de kittens hun 2e enting gekregen en een chip. Wat een dappere kittens heb ik zeg, ze hebben bij de enting geen piep gegeven! Voor de chip was het natuurlijk een wat dikkere naald en die vonden ze niet zo leuk, maar geen één heeft lelijk gedaan. Het zijn dappere katjes! :)
Ze groeien nog steeds als kool. De gewichtjes zijn vandaag met 12 weken als volgt: Carlito 1673 gram, Chale 2240 gram, Corazón 1796 gram, Chico 1886 gram en Curro is Chale zelfs voorbij gegaan! Hij woog vanmorgen 2247 gram! Die 2 schelen bijna niets.

Ondanks het drukke weekend heb ik toch weer een leuke fotoshoot! Die staat op de fotopagina! Veel plezier met kijken!
Komende week gaan we nog maar eens even extra veel van ze genieten! Volgende week zondag hebben we dan de show en daarna moeten we helaas afscheid gaan nemen van dit geweldige vijftal... :(

6 mei 2012 ~ 11 weken oud
Ja en nu gaat de tijd echt hard! Het is alweer mei. De laatste weekjes hier zijn alweer aangebroken... De nieuwe baasjes kunnen al bijna echt gaan aftellen! :) Ik krijg al leuke berichten met alle aankopen die gedaan zijn voor de kleintjes! Ze worden goed verwend straks! (maar dat moet natuurlijk ook!!!)
Maar het gaat nog steeds goed met de dondersteentjes! Ze zijn lekker eigenwijs. Gek op spelen, slapen en op z'n tijd ook lekker knuffelen met ons. Ze groeien als kool, Chale en Curro zitten al bijna op de 2kg! Kun je nagaan!

As donderdag is het alweer tijd voor de 2e enting en ook tijd voor die enge dikke naald met de chip...
Er staat natuurlijk ook weer een nieuwe fotoshoot online! Veel plezier met kijken!

29 april 2012 ~ 10 weken oud
70 dagen oud vandaag! Het gaat hartstikke goed met ze. Ze groeien nog steeds lekker en het zijn echte donderstenen. Ze vliegen de hele kamer rond, verkennen de bovenverdiepingen en vandaag ook de tuin. En dat vonden ze leuk hoor, naar binnen wilden ze eigenlijk niet meer...!

Gister zijn de baasjes van Carlito nog langs geweest om te knuffelen en Carlito mogen we Carel gaan noemen! En voor nu nog even Careltje! :)
Ook zijn er mensen voor Chico op bezoek geweest en dat worden ook zijn nieuwe baasjes! Chico gaat over een paar weekjes verhuizen naar België en krijgt ook een lilac britje als huisgenootje!! Gezellig voor hem! Maar omdat hij dus naar België verhuisd, moet hij wel Rabiës geënt worden, waardoor hij wat langer bij ons moet blijven.

De fotoshoot van deze week staat ook weer online in het foto-album!

22 april 2012 ~ 9 weken oud
Deze week was het al tijd voor de eerste enting. Wat gaat de tijd toch snel! Vandaag alweer 9 weken oud. Ze worden ook echt al groot. Het zijn gezellige kittens en echte knuffelkonten. Ze vinden het gezellig om op de bank erbij te liggen. Ze spinnen al snel en vinden het heerlijk om te knuffelen! Zo gezellig!
Inmiddels eten ze ook opeens goed brokjes! Dat is ook fijn. Natuurlijk krijgen ze ook nog lekker vlees, dat is elke keer weer smullen, haha! Aan de gewichtjes in bovenstaande tabel is ook goed te zien, hoe lekker ze groeien!

Er staat natuurlijk ook weer een nieuwe fotoshoot online! Ze werkten weer goed mee met de groepsfoto, super dus!

19 april 2012
Vandaag ben ik met de kittens naar de dierenarts geweest voor hun eerste enting. Ze zijn volledig gecheckt en gelukkig helemaal gezond verklaard! Bij de 4 mannen waren de balletjes ook al netjes ingedaald. Ze hebben geen van allen bij de prik een piep gegeven! Knap hè? Alleen de autorit vonden ze wat spannend, vooral Chale liet van zich horen...

Voor Chico zijn we nog op zoek naar een heel lief baasje! We dachten leuke baasjes gevonden te hebben, maar daar hebben we ons helaas in vergist. We gaan dus op zoek naar een fijn thuis voor hem!

15 april 2012 ~ 8 weken oud
8 weken oud vandaag, dus is het weer tijd voor een stukje dagboek én natuurlijk nieuwe foto's! Het gaat goed met het 5-tal. Ze doen het alle 5 hartstikke goed. En ook al dacht ik nog steeds dat Carlito achterbleef met zijn 933 gram, één blik in het kittendagboek van vorig jaar zegt genoeg! Hij is met 8 weken toch nog zwaarder dan het lichtste kitten van toen... Niks geen zorgen dus... Tsja, hij kan er ook niets aan doen dat zijn broers zo abnormaal veel wegen voor 8 weken...! :)

Eigenlijk zijn er niet zoveel bijzonderheden te melden. Ze eten (nog erg weinig brokken, dat wel), ze drinken bij moeders, ze spelen veel en overal en ze slapen. En natuurlijk knuffelen we ze heeel veel! Daar kan ik dan weer geen genoeg van krijgen!

Inmiddels weten we ook al wat roepnamen. Chale zal Charly gaan heten, Curro en Corazón verhuizen samen en mogen we Coco en Chanel gaan noemen! :) Voor Chico en Carlito weet ik het nog niet.

Aanstaande donderdag staat het eerste dierenarts bezoekje op de agenda. Hun eerste check en prikje...!
Ook heb ik de kittens ingeschreven voor de Kattenshow van NVvK op 20 mei. Spannend...!

Veel plezier met het kijken van de foto's!

8 april 2012 ~ 7 weken oud
49 dagen, of te wel 7 weken oud vandaag. Sinds afgelopen vrijdag lopen de kittens dag en nacht vrij rond. De bench staat er nog wel, maar gaat niet meer op slot! ´s Nachts slapen ze nu dus ook lekker op de bank, of in de krabpaal. Het gaat goed met ze. Curro had zich nog wel even pijn gedaan. Die was vorig weekend van de krabton afgesprongen. Dat was iets te hoog, want hij heeft z´n voorpootje een paar dagen ontzien, ohoh! Inmiddels loopt ie gelukkig weer helemaal normaal en heeft ie nergens last meer van!

Ik denk wel dat Lotus ze te veel verwent met melk en dat ik ze te veel verwen met vlees... Brokjes eten ze namelijk nog niet echt. Ik leg nu steeds brokjes op hun vleespapje, maar op een of andere manier eten ze er gewoon omheen, haha! Slimmerikjes!

De fotoshoot is ook weer leuk geworden, vooral de groepsfoto is goed gelukt! Ook vorig jaar kreeg ik leuke groepsfoto´s in de kist, dus dat hebben we maar herhaald! De foto´s staan natuurlijk op de foto-pagina!

1 april 2012 ~ 6 weken oud
En alweer is er een week voorbij. De kittens groeien lekker door; Chale is wel een topper; 6 weken en bijna 900 gram! De kittens lopen al lekker veel los rond, rennen en vliegen door de huiskamer achter elkaar aan! Heerlijk om naar te kijken. Sommige dingen vinden ze nog wel spannend, de stofzuiger bijvoorbeeld vinden ze maar niets, haha!
Brokjes eten ze nog niet, eens kijken of dat komende week gaat gebeuren. Ze zijn ook al aardig zindelijk. Ik heb
maar 1 plasje in de keuken gevonden, de rest gebeurt keurig op de kattenbak!
Omdat het volgende week Pasen is, heb ik een leuke Paas-fotoshoot gedaan! Kijk maar op de foto-pagina!

25 maart 2012 ~ 5 weken oud
Kleine katjes worden (veels te snel) groot.... Vandaag alweer 5 weken oud! En wat een kanjers zijn het! Deze week de eerste poepies op de kattenbak (donderdag), voor de eerste keer ontwormd en de krabton op klimmen! Er is dus veel gebeurd deze week. Toch vinden ze het nog wel lekker veilig in de buurt van de bench en in de keuken en lopen ze nog niet echt de kamer in. Maar tijd genoeg om dit komende week weer te ontdekken! Het is heerlijk om te zien hoe ze met hun staartjes recht de lucht in de boel ontdekken. En als ze dan per ongeluk even niet meer weten waar ze zijn, roepen ze heel hard om mama Lotus...
De brokjes vinden ze nog niet zo interessant, maar inmiddels eten ze al wel Royal Canin kittenpaté, Rodi lamshart en zelfs al Carnibest kitten! En dat is te zien aan hun gewichtjes, die schieten lekker omhoog! Carlito woog vanmorgen 531 gram, Chale 726 gram (wat een dikke beer!!), Corazón 608 gram, Chico 567 gram en Curro 689 gram!

De fotoshoot heb ik gister al gedaan! Vandaag stond er een dagje dierentuin op het programma! Ook heel leuk! De foto's vind je op de foto-pagina!

18 maart 2012 ~ 4 weken oud
De kleine baby's zijn alweer een week ouder! 4 weken oud vandaag! Ze groeien als kool nu ze hun vleespapje eten. Chale moest erg wennen, maar nu vinden ze het allemaal erg lekker! Je zou die papbekkies moeten zien, zo schattig!
Ook Carlito groeit nu netjes en wordt niet meer bijvoerd, maar doet gewoon met de rest mee! De pap vindt ie gelukkig heerlijk!
Ze wegen vandaag met 4 weken het volgende: Carlito 408 gram, Chale 575 (!!) gram, Corazón 470 gram, Chico 465 gram en Curro weegt 524 gram! Dus allemaal super gewichtjes voor hun leeftijd.
Verder vermaken ze zich prima in de bench met spelen, stoeien, drinken bij mama en slapen, slapen, slapen! Af en toe laten we ze al even los in de keuken, wat natuurlijk ook heel leuk en spannend is!
Bij 4 weken oud hoort natuurlijk ook een nieuwe fotoshoot! De foto's heb ik gister al gemaakt... dus 27 dagen oud!

Ook Carlito heeft nieuwe baasjes gevonden. Alle kittens zijn nu dus besproken.

11 maart 2012 ~ 3 weken oud
En weer een week voorbij, 3 weken oud alweer. Wat zijn ze weer gegroeid! Het werd de hoogste tijd om de kittens te verhuizen naar de bench. Die kleine boefjes probeerden gewoon het schotje in de werpkist over te klimmen! Dus vandaag zijn ze verhuisd naar de bench. Lotus vind het maar weer vreemd, ze moet nu wat meer moeite doen om ze bij elkaar te houden!
Ook zijn de eerste toekomstige baasjes op bezoek geweest dit weekend. Dat was ook even spannend voor Lotus, al die vreemde mensen die haar kleintjes op schoot hadden, dat vond ze niet wat!
Chale, Corazón, Chico en Curro hebben een nieuw baasje gevonden! Corazón en Curro verhuizen straks gezellig samen, super leuk!

Komende week gaan we de kleintjes leren om een vleespapje te eten! Hoe zal dat gaan??
Natuurlijk hebben we weer een fotoshoot gemaakt! Je vindt 'm op de fotopagina!


4 maart 2012 ~ 2 weken oud
Vandaag zijn de kittens alweer 2 weken oud! Wat gaat de tijd snel... Na vandaag zit mijn vakantie er ook weer op en is Aalt nog een weekje thuis om de kleintjes in de gaten te houden! Maar hij hoeft weinig te doen, want het gaat hartstikke goed met ze.
Inmiddels hebben ze allemaal de oogjes open en kijken ze lekker rond. Curro was hier vorige week al de eerste mee, Corazón de laatste. De gewichtjes gaan ook aardig, Carlito weegt vandaag met 2 weken 225 gram, de zwaarste is zijn blauwe broer Chale met 314 gram, poesje Corazón weegt 260 gram, katertje Chico 257 gram en Curro 291 gram. Voor 2 weken oud zijn dit al mooie gewichtjes.
Verder beginnen ze nu een beetje te kruipen door de werpkist, erg grappig om te zien hoe dat waggelt en wiebelt!
De foto's van deze week heb ik gister al gemaakt, omdat ik vandaag eigenlijk mee zou gaan naar een paardenfotografie evenement, maar dit is helaas afgelast door het Rhino-virus. Op de foto's zijn de kleintjes dus 13 dagen oud... Er zitten echt plaatjes tussen al zeg ik het zelf! :) Kijk maar gauw in het foto-album!
Oh ja, op Youtube heb ik nog een leuk filmpje gezet...! Hij heeft al op Facebook gestaan, maar voor degene die daar niet op zitten...!

Op dit moment zijn alle kittens in optie. Volgend weekend komen de eerste toekomstige baasjes kijken!

26 februari 2012 ~ 1 week oud
Zat ik vorige week zondag nog ongeduldig te wachten op de aanstaande bevalling, nu zijn ze alweer een week oud! De afgelopen week zijn de meeste kittens flink gegroeid, zijn ze hun navelstrengetjes al kwijt en zijn zelfs de eerste oogjes al open gegaan! Alleen kitten 1 wilde niet zo goed groeien, viel zelfs eerst wat af, kwam daarna wel aan, maar niet genoeg. Vrijdagavond ben ik begonnen met bijvoeren en dat helpt gelukkig! Vanmorgen was hij zelfs 16 gram aangekomen!
Ook ben ik er nu vrij zeker van dat het 4 katers en 1 poesje zijn. Dus is het ook tijd voor de namen... Ik heb weer 5 mooie Spaanse namen beginnend met een C gevonden. De stamboomnamen worden:

1. Poco Loco's Carlito (Afgeleid van Carlos; "Kleine man")
2. Poco Loco's Chale ("Sterk, mannelijk")
3. Poco Loco's Corazón ("Hart, schatje, lieverd")
4. Poco Loco's Chico ("Jongen")
5. Poco Loco's Curro ("Vrij, flink/stoer")

Ook was het natuurlijk tijd voor de 1 week oud Fotoshoot! Deze staat weer in het foto-album!

22 februari 2012 ~ 3 dagen oud
Het gaat goed met de kittens. Ze lijken tevreden, hoewel ze ook flink kunnen vechten om de tepels van mama Lotus...! Gelukkig is lilac kitten nummer 1 nu ook wat aangekomen, nadat hij eerst was afgevallen. Kitten 2 woog vanavond al 161 gram!!
Ook is hun eerste fotoshoot een feit! De foto's kun je bekijken in hun foto-album!

20 februari 2012 ~ 1 dag oud
De kittens zijn de eerste nacht goed doorgekomen. Ik heb Lotus 's avonds nog lekker eten gegeven, het kraambed verschoond en ben om 1 uur 's nachts gaan slapen. Om 4 uur 's nachts ben ik gaan kijken en heb Lotus weer wat eten gegeven. Alles ging goed en moeder en kittens lagen er tevreden bij.
Vanmorgen om 7 uur heb ik ze voor het eerst gewogen, alleen kitten 1 was wat afgevallen, de anderen waren al mooi aangekomen! Kitten 5 zelfs al 12 gram!! pfff...!
Geslachtjes gaan we van de week eens rustig naar kijken, maar ik heb het vermoeden dat het een echt kater-nestje is....