Klik hier voor het FOTO-ALBUM van het H-nestje!

Op maandagochtend 5 augustus 2019, dag 65 van de zwangerschap werd ik wakker door Felisa, ze maakte een beetje aparte miauw geluidjes, anders dan anders. Ik was gelijk alert, dus direct eruit, gedoucht en ik was er klaar voor... Maar er kwam niets. Wel bleef ze onrustig. Ze bleef bij me in de buurt en was continue aan het miauwen. Het kon nooit lang meer duren...
Rond 16.15 uur ging ze in de krabton liggen en zag ik de eerste lichte weeën. Ik heb haar meegenomen naar de werpkist en rond half 6 kreeg ze de eerste persweeën. Rond 17 uur zag ik de vruchtblaas. Om 17.41 uur werd uiteindelijk het eerste kitten geboren. Hij moest van ver komen, pfoe, maar uitendelijk piept hij en komt hij op gang. Felisa doet rustig aan en heeft nog geen nieuwe weeën, dus maar even een bordje Hills A/D gegeven. Rond half 7 beginnen de weeën weer en om 18.37 uur wordt kitten 2 geboren. Een kleintje, 82 gram. Weer een kater als ik het goed zie. Felisa neemt weer haar tijd en pas om half 8 komen de weeën weer op gang en wordt om 19.44 uur een dikkerdje geboren, 112 gram en weer een kater. Inmiddels is het 20 uur en is het weer tijd voor een bordje eten. Dat gaat er wel in bij Felisa en ik heb ook maar even snel weer wat gegeten. Felisa is een beetje aan het dutten, maakt nog geen aanstalten, maar ik zie nog wel wat bewegen in haar buik. Rond half 10 beginnen de weeën dan toch weer en wordt om 21.38 uur het vierde en laatste kitten geboren. Ik dacht nog even dat er nog een zou komen, maar om 23.03 uur komt de laatste placenta en dan is Felisa klaar. Tijd om te genieten van haar 4 kittentjes, wat volgens mij allemaal kereltjes zijn...

Hieronder vind je het verdere dagboek van de kittens. Bovenaan vind je de meest recente dag!

Op dit moment zijn alle kittens in optie. Over een week of 5/6 komen hun wellicht toekomstige baasjes kennis maken!

Naam

Geslacht / Kleur
Geboorte
gewicht
Gewicht met 3 weken
Gewicht met 6 weken
Gewicht met 9 weken
Gewicht met 13 weken
Besproken?

Hermoso

Kater / blauw 85 gr. 331 gr.       Optie

Hermano

Kater / blauw 82 gr. 322 gr.       Optie

Hombre

Kater / blauw 112 gr. 349 gr.       Optie

Hocico

Kater / blauw 87 gr. 335 gr.       Optie

Optie: Er is voorlopig een optie op het kitten, totdat de eventuele nieuwe baasjes zijn wezen kijken en een keuze hebben gemaakt.
Besproken: Het kitten is definitief besproken en heeft nieuwe baasjes gevonden.

 


KITTENDAGBOEK


9 september 2019 ~ 5 weken oud
De mannen drinken bij mama, eten een vleespapje, spelen, slapen, stoeien en dat herhaalt zich en zo zijn ze alweer 5 weken oud. Zodra ik thuis ben, kunnen de mannen de bench uit, maar wat doen die braverikken steeds? Zodra ze hun vleesje op hebben, lopen ze vaak uit zichzelf weer naar de bench en gaan daar spelen of weer dutten... Er wordt dus nog niet heel veel ontdekt in de woonkamer... Hermoso is nog steeds de enige die de bank op klimt en daar dan 's avonds ook lekker blijft liggen om te knuffelen. Hombre zat van de week wel op het eerste level van de krabpaal, maar verder gaan ze nog niet. De poepies gebeuren al netjes op de kattenbak, de plasjes zijn een ander verhaal. Die worden ook nog wel eens gedaan tussen het speelgoed of gewoon in de etensbak bovenop de brokjes... Ach ja, waarom ook niet, die eten ze toch nog niet...
Gisteren weer de fotoshoot gedaan en omdat ze alle kanten op wandelden, heb ik ze maar ergens in gezet, dat lukte beter! De foto's staan weer in het foto-album!

2 september 2019 ~ 4 weken oud
En toen was het alweer september! De kittens zijn vandaag 4 weken oud. Afgelopen week zijn ze verhuisd naar de bench en ze vermaken zich daar prima met alles wat ze kunnen ontdekken. Ze hebben afgelopen donderdag voor het eerst pap gegeten. Dat gaat er best in, alleen Hocico moet er nog niet veel van weten. Die kleine Hermano vindt het dan wel weer super lekker, dus die heeft inmiddels al z'n twee broers Hermoso en Hocico ingehaald met z'n gewicht! Hermano woog vanmorgen 426 gram. Hombre is nog steeds de zwaarste met 459 gram. Hermoso woog 405 gram en Hocico 411 gram. Ze zitten dus allemaal aardig bij elkaar in de buurt qua gewicht. Hocico heeft woensdag al eerste geplast op de kattenbak! Hij was helemaal trots, haha. Een paar keer per dag mogen ze nu ook al even de bench uit en dan kunnen ze de woonkamer verkennen. Hermano is de grote onderzoeker van het stel en loopt zo overal heen! Stoere vent! En Hermoso is vanavond als eerste de bank opgeklauterd! Ook een mijlpaal!
De 4-weken oud fotoshoot is weer superleuk gelukt, al zeg ik het zelf...! De foto's zijn gisteren al gemaakt, aangezien ik nu weer werk op maandag... Je kunt alle foto's bekijken in het foto-album!

26 augustus 2019 ~ 3 weken oud
Op deze warme 26e augustus zijn de kittens 3 weken oud, ik ben blij voor Felisa dat het met de bevalling niet zo warm was! Vandaag heb ik de kittens verhuisd van de werpkist naar de bench. Het bevalt ze er prima. Ze gingen gelijk al een beetje spelen met de speeltjes die in de bench liggen en Felisa lijkt het ook best te vinden. Die ging er gelijk lekker bij liggen. En de andere katjes springen de bench af en toe ook in om wat kittenbrokjes te jatten... hmmm, niet helemaal de bedoeling.
Afgelopen week zijn de kittens niet vet veel aangekomen. Het wordt dus tijd voor pap, waar ze komende week kennis mee zullen gaan maken. Benieuwd wat ze daar van gaan vinden...
De fotoshoot was in mijn gedachte leuker dan in werkelijkheid; kittens op een strandstoeltje... Alleen Hermoso en Hermano wilden meewerken, de andere 2 mannen vonden het een minder goed idee... Hoe de foto's zijn geworden kun je in het foto-album terug zien!

19 augustus 2019 ~ 2 weken oud
Ik ga dit vast weer heel vaak zeggen, maar de tijd met kittens vliegt echt om. Vandaag zijn ze alweer 2 weekjes oud. Afgelopen week zijn de oogjes open gegaan. De kleine Hermano was daar het eerste mee en kon al lekker om zich heen kijken, terwijl bij zijn broers de oogjes nog hartstikke dicht zaten. Donderdag volgden er wat kleine spleetjes bij de anderen en vrijdag had iedereen ze open! Dan zijn ze gelijk zoveel leuker en beginnen ze ook direct wat wijzer te worden en wat meer rond te stappen. Ze zijn vandaag dan ook verhuisd naar het grotere gedeelte van de werpkist, zodat ze iets meer ruimte hebben om te wandelen. De oogjes open houden is vooral voor Hermoso en Hocico wat lastig, zij hebben wat plakoogjes, maar dat maken we goed schoon zodat zij ook lekker de wereld kunnen blijven bekijken!
Ze zijn ook weer lekker gegroeid afgelopen week, Hermoso weegt inmiddels, 269 gram, Hermano 254 gram, Hombre is nog steeds de dikste met 292 gram en Hocico weegt nu 276 gram.
We hebben vanmorgen ook weer snel een fotoshootje gedaan en die foto's vind je weer terug in het foto-album.

12 augustus 2019 ~ 1 week oud
De eerste week bestaat uit slapen en drinken bij mama en dat hebben de kleintjes dan ook volop gedaan. Ze zijn mooi gegroeid allemaal. Ook nr 2 die in het begin moeilijk op gang kwam met groeien, heeft het aardig ingehaald toen hij door had hoe het flesje werkte. Het flessen ben ik dan nu ook weer een beetje aan het afbouwen, want inmiddels drinkt hij ook heel goed bij mams Felisa! Ze wogen vanmorgen 166, 159, 207 en 192 gram. Piepen kunnen ze allemaal als de beste, en hard soms... Pfoe, net als mama Felisa en haar broers toen ze nog klein waren! De oogjes zullen komende week ook wel open gaan, want ik zie af en toe al wat traantjes...

1 week oud en nog steeds zijn het allemaal katers ;) en dus is het tijd om hun namen te onthullen. Nou dat was lastig hoor, Spaanse namen met een H... Maar goed, ik heb 4 leuke namen met passende betekenissen gevonden! Ik heb gekozen voor Hermoso, wat 'mooi' betekent, Hermano, betekent 'broer', Hombre wat 'man' betekent en nr 4 heet Hocico wat 'snuit of snoet' betekent!
In het foto-album vind je de 1-week-oud-fotoshoot! Zijn het geen muppies?!

9 augustus 2019 ~ 4 dagen oud
Wat is Felisa een lieve en toegewijde moeder. Ik wist niet goed wat ik moest verwachten, omdat zij vorige jaar 15 weken lang alleen maar heeft geblazen en gegromd naar de kittens van Bibi. En nu is ze niet bij haar eigen kleintjes weg te slaan.
Kitten nr 2 had wat opstartproblemen en zat gisteren nog steeds op zijn geboortegewicht, dus die ben ik gaan flessen. In het begin moest ie niets weten van het spuitje, maar nu heeft hij het door en komt hij ook netjes aan. De rest groeit ook goed en doet het goed. Het is weer lekker genieten van dit kleine spul!