Klik hier voor het FOTO-ALBUM van het G-nestje!

Op zondagmiddag 17 juni 2018 zijn de kittens van Int. Ch. Bibi van Het Eigen en Conquistador's Sir Oscar geboren. 4 kittens, waarvan 3 lilacjes en 1 chocje! Zoals ik het nu zie, zijn het 4 kereltjes!

Aan het begin van de middag werd Bibi wat onrustig en was in korte tijd al 3x naar de kattenbak geweest. Ze ging de krabpaal maar weer in en leek wat steun bij Felisa te zoeken, bij wie ze in het mandje kroop. Rond 13.15 uur begon ze te mauwen en heb ik haar naar de werpkist gebracht. Daar ging ze lekker liggen en begon wat te hijgen. Al een kwartiertje later zag ik de eerste persweeën. Ja hoor, het ging beginnen... De eerste was gelijk zwaar voor haar, een stuit. Om 13.47 uur zag ik 2 pootjes eruit komen en een paar weeën later kwam daar het staartje, kontje en lijfje. Het kopje bleef nog even hangen tot de volgende weeën. Toen was daar nummer 1, een lilacje van 92 gram. Om 14.10 uur begonnen de weeën weer en om 14.36 werd het tweede kitten geboren, een chocje!! Daarna volgden ook netjes de twee placenta's. Bibi was toen even rustig en heeft even lekker wat gegeten en gedronken. Om vervolgens haar kittens lekker te poetsen. Om 15.45 uur begonnen de weeën opnieuw en om 16.08 uur kwam daar de derde, weer een lilacje. De weeën hielden aan en weer zag ik eerst 2 pootjes, dus weer een stuit... De laatste is ook een lilac mannetje van 113 gram maar liefst en werd om 16.23 uur geboren. Hij heeft het zwaar en komt wat minder snel op gang, maar gelukkig, ook hij ademt en miauwt uiteindelijk. Om 17.00 volgt de laatste placenta en dan is Bibi helemaal rustig en relaxed. Voor mij duidelijk dat er niets meer gaat komen. We verschonen even de werpkist en dan kan Bibi lekker genieten van haar 4 bolletjes!!

Hieronder vind je het verdere dagboek van de kittens. Bovenaan vind je de meest recente dag!

Op dit moment zijn alle kittens in optie. Over een week of 5/6 komen hun wellicht toekomstige baasjes kennis maken!

Naam

Geslacht / Kleur
Geboorte
gewicht
Gewicht met 3 weken
Gewicht met 6 weken
Gewicht met 9 weken
Gewicht met 13 weken
Besproken?

Goyo

Kater / Lilac 92 gr. 288 gr. 734 gr. 1261 gr. 2296 gr. Besproken

Guapo

Kater / Choc 99 gr. 378 gr. 719 gr. 1194 gr. 1978 gr. Besproken

Gonzo

Kater / Lilac 103 gr. 347 gr. 742 gr. 1319 gr. 2242 gr. Besproken

Gaudí

Kater / Lilac 113 gr. 362 gr. 722 gr. 1272 gr. 2142 gr. Besproken

Optie: Er is voorlopig een optie op het kitten, totdat de eventuele nieuwe baasjes zijn wezen kijken en een keuze hebben gemaakt.
Besproken: Het kitten is definitief besproken en heeft nieuwe baasjes gevonden.

 


KITTENDAGBOEK


7 oktober 2018 ~ 16 weken oud
Afgelopen week zijn 3 van de 4 mannen verhuisd, alleen Gonzo is hier nu nog. Hij mist zijn broertjes wel een beetje en miauwt regelmatig even alsof hij aan het roepen is "Waar zijn jullie...?" Maar hij vermaakt zich prima met de andere katjes en met mij! ;) Lekker spelen en veel knuffelen. En hij heeft zelfs al een paar nachten naast me geslapen... Hoezo verwend...!

Alle verhuizingen zijn goed verlopen. Guapo liep dapper op Olly af, maar pas bij het neus-aan-neus contact, merkte hij dat dit toch een vreemde voor hem was... Was leuk om te zien. Goyo liep op donderdag zijn kooitje uit, direct de kamer rond, alsof hij niet anders gewend was, alsof het allemaal helemaal niet vreemd was. Sam bekeek het allemaal rustig en bromde maar een klein beetje naar die kleine indringer. Goyo ging lekker verder met ontdekken. Gaudí had het donderdag iets lastiger. Verlegen als hij is, bleef hij even in zijn mandje zitten, eerst even rondkijken. Zijn nieuwe huisgenootje Billy maakte ook nogal veel lawaai, beetje imponeren, dus hij vond het wel een beetje spannend... Later liep ook hij lekker rond.
Inmiddels krijg ik alleen maar fijne berichtjes over de mannen, ze hebben hun gouden mandjes echt wel gevonden hoor!

Woensdag vertrekt Gonzo ook naar zijn gouden mandje. Wat zal het stil zijn hier...
De laatste foto's van van de week en van vandaag van Gonzo, staan in het foto-album!

5 oktober 2018 ~ Gaudí gaat verhuizen!
Gaudí vertrekt vandaag ook naar zijn nieuwe huisje in Delft! Hij wordt opgewacht door de mooie Billy, Poco Loco’s Fausto uit het nestje van vorig jaar. En ook zijn nieuwe baasjes, en vooral zijn jongste baasje Rosa, kijken reikhalzend naar ‘m uit, want wachten duurt best lang…

Gaudí werd als laatste geboren en was de zwaarste in het nest. Nog een lilac en nóg een kater dacht ik?! Op een of andere manier had ik meer choc dan lilac verwacht en niet alleen maar katers…!
Gaudí was de “publiekslieveling” van dit nest (of was dat toch choco-man Guapo?!). Hij had veel fans, vanwege zijn koddige, pluizige look. Ik heb zelfs even gedacht dat het een langhaar was, maar dat was genetisch absoluut onmogelijk en dat blijkt ook wel, Gaudí is een mooie korthaar kater! En hij is niet alleen mooi, maar ook nog eens ontzettend lief én een beetje verlegen!
Bij het eerste bezoekje was het wel duidelijk, Rosa mocht kiezen en was op slag verliefd op deze kerel. Ik denk dat ie strontverwend zal worden in z’n nieuwe huisje!

Lieve Gaudí, het ga je goed! Dat ook jij een prachtige, mooie, dappere, flinke vent mag worden! En ik hoop dat jij en Billy dikke maatjes zullen worden! Een laatste kus en knuffel van mij, maar ik weet zeker dat ik die taak (kussen en knuffelen) met een gerust hart kan overlaten aan je nieuwe baasjes!
Veel geluk met hem Alexandra, Ricardo, Juna, Sem en Rosa!!

4 oktober 2018 ~ Goyo gaat verhuizen!
Vandaag staat verhuizing 2 op het programma! Ook Goyo is klaar voor vertrek! Zo meteen vertrekken we richting Den Haag met z’n tweetjes. Daar wacht een mooie, stoere blauwe kater ‘m op: Sam, of te wel Poco Loco’s Fermin, uit het nestje van vorig jaar. En natuurlijk zijn nieuwe baasjes, waarvan ik weet dat ze vol ongeduld op hem wachten! ;)

Goyo werd op 17 juni als eerste geboren. Op slag verliefd op zijn mooie, ronde bolle kopje en wat had hij al een kort, stug vachtje. Al tijdens de geboorte aan het appen met zijn baasjes, want oh wat hoopten die op ‘mannelijke-mini-Bibi’s’… Hij was lange tijd de kleinste en dus een beetje het ‘zorgenkindje’. Totdat hij aan de brokjes en het vlees ging. Meneer wist van geen ophouden en nu vertrekt hij als zwaarste van de 4 en weegt hij bijna 3 kilo (2959 gram) met  15,5 week… Oeps….!
Het is een echte lieverd, die hard kan spinnen en echt wel van knuffelen houdt en een beetje ondeugend, want hij vindt het ook leuk om je uit te dagen en af en toe te happen, haha.
Lieve Goyo, doe dat ook lekker allemaal bij je nieuwe baasjes en ik weet zeker dat ze verliefd op je worden (oh wacht, dat zijn ze al…)!
Dat je maar een mooie, grote, lieve, stoere en gezonde kater mag worden lieve schat! En dat je dikke vrienden wordt met Sam! Ik ga je missen vent! Mireille, Mark en Senna; geef ‘m af en toe maar even een extra knuffel namens mij….

3 oktober 2018 ~ Guapo gaat verhuizen!
Over een paar minuutjes vertrekt Poco Loco's Guapo als eerste naar zijn nieuwe baasjes. Hij gaat voortaan als Joris door het leven en krijgt een mooie, lieve lilac vriend, Olly (of te wel Poco Loco's Eron).
Guapo werd als tweede geboren en was de enige choc man in het nest. Mijn eerste chocje in de cattery! En man wat was ik verliefd op deze choco-prince met z'n blauwe oogjes! Inmiddels kleuren die oogjes al mooi oranje en is het een eigenwijze dondersteen en een kleine clown!

Ik wens zijn nieuwe baasjes heel veel geluk met deze lieverd en ik hoop dat hij dikke vriendjes wordt met Olly! Dikke knuffel en het ga je goed moppie!

2 oktober 2018 ~ 15 weken en 2 dagen oud
Weken lang leek oktober nog heel ver weg... En toen was het opeens alweer oktober... En dus gaan de kittens nu echt bijna verhuizen en eigenlijk is dat ook de hoogste tijd, want hmmm... kittens zijn het nog amper ;)
Zondag, met 15 weken, woog Goyo 2805 gram, Guapo 2351 gram, Gonzo 2691 gram en Gaudí 2630 gram... Tsja kleintjes worden groot, heel groot, haha!
Vorige week dinsdag zijn we weer naar de dierenarts geweest en gelukkig hebben ze toen de 'keuring' goed doorstaan, allemaal gezond verklaard en hun 2e prikje gekregen. De laatste dagen was het vooral genieten van de mannen... En knuffelen, knuffelen, knuffelen!
Gisteren heb ik de informatie-mappen gemaakt en vandaag de kittenpakketten. Of te wel, ze zijn er klaar voor, hun verhuizing!
Ik nog niet helemaal, maar goed, ook dit hoort erbij... ;)
Morgen ga ik Guapo wegbrengen, donderdag Goyo en vrijdag Gaudí. Van Gonzo mag ik nog even genieten! Die vertrekt dan woensdag naar zijn forever-home! En man man, wat krijgen ze het allemaal goed en wat wordt er naar ze uitgekeken, zo welkom...
Nu nog even een avondje genieten en nog maar eens knuffelen, heel veel knuffelen! ;)

23 september 2018 ~ 14 weken oud
Gelukkig gaat het weer goed met de boys! Ze zijn weer lekker opgeknapt en ik ben dan ook gestopt met oogjes zalven en de antibiotica voor Gaudí is ook op! As dinsdag gaan we 's avonds dan ook opnieuw naar de dierenarts voor hun herkansing van hun prikjes en ik ga ervan uit dat ze die dan ook gewoon krijgen. Gelukkig hebben ze er zelf geen seconde last van gehad lijkt wel, ze hebben er niet minder om gespeeld of minder om gegeten en ze zijn dan ook gewoon lekker aangekomen. Man, man, wat een dikzakjes zitten erbij, met als topper Goyo van 2567 gram...! Hij wordt gevolgd door Gonzo met 2461 gram, Gaudi met 2366 gram en Guapo is met zijn 2133 gram ook niet bepaald een kleine jongen, maar toch de kleinste van het nest, terwijl hij de eerste weken toch echt de grootste was! Grappig hè? Guapo is ook wel de deugniet van het stel hoor, hoe vaak die al wel niet een 'schop' van mij heeft gekregen, omdat ie weer voor mn voeten loopt en in m'n broekspijpen hangt. Het is echt zijn hobby om mij te laten struikelen lijkt wel. Goyo is toch wel de knuffelkont. Als ik even achter de computer zit en ik voel wat in mijn broekspijpen omhoog klimmen, dan is dat eigenlijk altijd Goyo die even op schoot komt liggen. Gaudí komt dan ook vaak even bij mij kijken, maar komt er dan op tafel bij liggen om een beetje te gluren wat ik aan het doen ben, vaak samen met Guapo. Oh ja en Goyo heeft een nieuwe hobby, een waterballet maken in de badkamer van de waterbak daar. Soms met alle 4 de poten in de bak en lekker water scheppen... En Gonzo houdt nog steeds van de douche, zodra die aangaat, loopt hij altijd even de douche in, door het water en gauw er weer uit. Nee, voor water zijn ze niet bepaald bang... ;)
Vanmiddag zijn de baasjes van Gonzo weer geweest en wat zijn ze blij en lief voor hem! Zo heerlijk om te zien, die gaat het, net als zijn broers, zo goed krijgen! Hij gaat Noxx heten, stoere naam hè?
Foto's met 14 weken is wel een beetje lastig... Maar volgens mij hebben we toch wel weer wat leuks gemaakt. Je ziet ze in het foto-album!

16 september 2018 ~ 13 weken oud
13 weken oud, waarvan 12,5 week geen vuiltje aan de lucht, alles volgens het boekje. Lekker drinken, eten, lekker spelen en goed groeien. De eerste enting en chip prima doorstaan, dus donderdag gewoon volgens planning naar de dierenarts voor hun tweede prikje. Wel even aangegeven dat ik de avond ervoor Gaudí wat hoorde snuiven. Hmmm... even goed onderzoeken, nou niks aan de hand, hoewel een heeel klein beetje verhoging en z'n snotneusje dus. Nou zeg, hoe kan dat nou, arme kerel. Dus geen tweede enting voor de mannen, hoewel de boekjes al waren ingevuld. De rest was allemaal prima in orde, maar vanwege besmettingsgevaar, doordat er wordt geënt met levend virus en de kittens dat later ook uit kunnen scheiden, was het geen goed plan om Gaudí niet te enten en de rest wel. Gaudí zou dan extra vatbaar zijn... Ok, we verzetten de afspraak een weekje... Maar geen medicatie, Gaudí moet dit zelf te boven komen.
Zaterdagochtend, ik zie dat Gonzo nu ook last heeft van een oogje en Gaudí snottert nog wat meer. Toch nog maar even contact met de dierenarts. Misschien toch maar een kuurtje voor Gaudí en een oogzalfje voor Gonzo.
Vandaag is het zondag en vanmorgen zat ook Goyo een klein beetje te knijpen met z'n oogje... Tsjonge wie had dat nou toch gedacht, dan heb heb je van die gezonde, lekkere dikke kittens en dan krijgen ze dit. Nog nooit meegemaakt en hoewel ze gewoon lekker eten, spelen en actief zijn, heb ik toch met ze te doen en ben ik best bezorgd om die grote kleine mannen van me!
Ik heb de kattenshow van Neocat van 30-9 as. dan ook afgezegd. Ze zullen vast weer 100% in orde zijn, maar ik ga geen risico met ze nemen, hoe leuk ik het ook had gevonden.
En ik vind de tweede enting die ze nog moeten krijgen, natuurlijk ook een beetje spannend. We kijken nog even wanneer ze die krijgen, as donderdag of toch nog een paar daagjes later. Gelukkig zouden ze al wat langer hier blijven vanwege de show, dus ik duim gewoon dat ze begin oktober weer meer dan gezond zijn en lekker kunnen verhuizen! Duimen jullie mee?! Vanmorgen toch nog een fotoshootje gedaan. Ondanks de wat kleinere oogjes af en toe, toch een leuke shoot, die in het foto-album staat. Helaas hadden de mannen Gaudí en Guapo geen zin in de groepsfoto, dus die zit er vandaag helaas niet bij...

9 september 2018 ~ 12 weken oud
12 weken oud, zucht... Het zijn al hele kerels, die 4 mannen. Kittens zijn het amper meer te noemen... Gonzo is deze week weer de zwaarste en heeft, jawel, de 2 kg aangetikt met zijn 2004 gram! Goyo weegt 1992 gram, Gaudi 1910 gram en Guapo is nog steeds de hekkensluiter met 1784 gram. Tsja, eten is nog steeds geen probleem bij die mannen, dat gaat er wel in. ;)
Verder zijn ze de ochtenden ech heel erg druk, spelen, spelen, spelen en aan het begin van de middag worden ze dan langzaamaan wat rustiger en vallen uiteindelijk lekker in slaap. En slapen vervolgens lekker door tot het einde van de middag, begin van de avond en dan gaan ze weer helemaal los. De ene keer met het tentje, de andere keer met de speeltunnel of met de ballen-baan. Of ze gooien gewoon de plantjes uit de vensterbank, gelukkig zijn dat plastic Ikea plantjes, haha. Ik leer ze ook steeds beter kennen, die karaktertjes. Goyo is een kleine dikke knuffelkont. Een dondersteentje, die het leuk vindt om tijdens het spelen af en toe heel hard te bijten en me dan aan zit te kijken, van zo, wat doe je daar mee? Guapo is de grootste deugniet van het stel, echt een chocje, dat verschil zie ik nu wel tussen lilac en choc. Hardleers en stronteigenwijs. Loopt me constant voor de voeten, om vervolgens ook nog even in m'n broek te hangen. En heeel duidelijk zijn eigen willetje. En ondanks dat hij de kleinste is, schreeuwt hij het hardste om zijn vleesje! Gonzo is de light versie van Guapo. Ook heel eigenwijs en houdt van avontuur. Rent altijd maar het washok/voorraadkant in als de deur open staat en wil 's ochtends altijd even mee de douche in. Maakt hem niet uit of ie daar een beetje nat van wordt. Heel blij dat hij ook hele lieve baasjes heeft gevonden en straks de boel op stelten mag zetten met een choc-wit vriendinnetje. En dan hebben we Gaudí nog, toch een beetje de zachtaardige, verlegen man van het stel en dat ondanks zijn stoere looks! Hij wil zichzelf nog eens even verstoppen als iets spannend is, maar zijn nieuwsgierigheid wint het altijd en dan komt hij al heel snel weer tevoorschijn. Hij houdt wel enorm van knuffels en vindt oppakken geen probleem. Maar hoe ze ook zijn, ze zijn echt allemaal even lief! Wat is het een leuk nestje!
As. donderdag staat hun 2e prikje op de agenda! Dus ook weer een ritje in de auto, spannend!
De 12-weken-oud-fotoshoot heb ik ook weer gedaan natuurlijk en vind je in het foto-album.

2 september 2018 ~ 11 weken oud
En toen was het alweer september... De laatste maand dat de kittens hier zijn... Ik blijf het zeggen, maar wat vliegt de tijd. Het zijn echt al flinke jongens, Goyo woog vanmorgen 1821 gram... Wat zal die volgende maand wel niet wegen als hij hier vertrekt?? De rest van de mannen doen het ietsje rustiger aan: Guapo woog 1586 gram, Gonzo 1764 gram en Gaudí 1698 gram. Keurig toch?
Af en toe breken ze hier figuurlijk (en letterlijk) de (speelgoed)tent af. Het gaat er soms hard aan toe en zelfs Pistache en Dulcea moeten het wel eens ontgelden als ze bovenop hun springen. Mams Bibi bekijkt het allemaal rustig van een afstandje en draait zich nog maar eens om in haar mandje, die denkt echt 'bekijk het maar'.
Af en toe kunnen ze nog zo lekker slijmen bij Bibi en lopen ze zo heerlijk te flemen en kopjes te geven, alles om nog even wat melk te kunnen drinken. Stelletje slijmballen! ;)
De mannen Goyo, Guapo en Gaudí hebben al een fijn thuis gevonden. Gonzo is nog steeds beschikbaar!
De foto's van deze week staan uiteraard weer in het foto-album!

26 augustus 2018 ~ 10 weken oud
Deze week stond er een spannende gebeurtenis op de agenda; hun eerste bezoekje aan de dierenarts! Voor het eerst in de bench, in de auto op weg naar Felicare in Soest. De lilacjes deden kalm aan, maar meneer de choc vond het niet echt wat in de bench. Driftig miauwen en krabbelen aan de tralies. Tegen de tijd dat we in Soest aankwamen, viel hij in slaap van alle inspanningen.
De kittens zijn aan een grondige check onderworpen en allemaal zijn ze goedgekeurd. Oortjes, bekjes, hartjes zijn gecheckt en ook hebben de mannen allemaal 2 balletjes! ;) Vervolgens kregen ze allemaal hun enting en een chip. En wat waren ze stoer, geen miauwtje of piep bij de enting, alleen Guapo miauwde even zacht bij zijn chip, maar dat mag ook best met zo'n super dikke naald...
Verder zijn ze weer lekker gegroeid afgelopen week: Goyo is deze week met 1536 gram de zwaarste, Guapo woog vanmorgen 1405 gram, Gonzo 1507 gram en Gaudí 1456 gram. Al met al hele gewichten voor mannen van 10 weken oud!
Voor de fotoshoot van vandaag heb ik geprobeerd ze wat bij te brengen over katten, maar ze letten niet allemaal even goed op, haha. Kijk maar in het foto-album!

19 augustus 2018 ~ 9 weken oud
Het blijft me verbazen, hoe snel die weken gaan als er kittens zijn... Elke vrije minuut zit ik lekker bij ze, speel met ze, knuffel ze, fotografeer ik ze en voor ik het weet is er weer een minuut voorbij, een uur voorbij, de dag weer voorbij, en weer een week voorbij... Tsja en wat doen die kittens nou eigenlijk? Nou ze worden steeds drukker met spelen, vliegen soms alle kanten op. De bank op en af, de krabpaal in en uit en sjacen door de gang. Ze eten hun brokjes en 2x per dag lekker vlees en een paar keer per dag tutten ze ook nog lekker met elkaar bij mama Bibi. Ze laten me lachen met hun gekke blije bokkensprongen om mijn voeten heen en hoe Goyo de stofzuiger steeds aanvalt en achteraan gaat blijft grappig. Ze zijn allemaal zo lief en hebben regelmatig even knuffelmomenten, maar o wee als ik ze wil knuffelen tijdens hun spelletjes, echt niet, dan is daar geen tijd voor. De baasjes van Goyo en Gaudí zijn afgelopen week ook weer even wezen kijken en hoe leuk is het dat Goyo bij Sam (Fermin uit het F-nestje) en Gaudí bij Billy (Fausto) gaan wonen. Heel blij mee!
Ook deze week weer een fotoshootje gedaan uiteraard, de foto's staan dan ook weer in het foto-album.

12 augustus 2018 ~ 8 weken oud
Ze worden groter en groter, inmiddels wegen ze allevier rond de kilo. Het is elke keer stuivertje wisselen wie de zwaarste is. Vandaag is dat weer Gaudí met 1068 gram!
Ze spelen weer volop nu het weer wat koeler is en slapen lekker op de bank of in de krabpaal. Die wordt volop gebruikt door de mannen. Eigenlijk is er gewoon niet zoveel nieuws te melden... Ze doen het gewoon goed en zijn echt super lief!
Fotoshooten vonden ze iets minder leuk, vooral de groepsfoto hadden ze geen zin in, nou ja, Gaudí had daar geen zin in. Die bleef van de kist af springen, haha.
De foto's van deze week vind je ook weer in het foto-album!

5 augustus 2018 ~ 7 weken oud
De tijd vliegt echt voorbij als er kittens zijn... Ik zou zoveel andere dingen kunnen en moeten doen, maar het komt er gewoon niet van... Het is gewoon volop genieten van en met die kleintjes. Nou ja, kleintjes, die groeien ook lekker door! Gonzo was vanmorgen de zwaarste met 903 gram, daarna Gaudí met 894 gram, Goyo weegt 888 gram en de lichtste van het stel is Guapo met 880 gram. Maar ze liggen super dicht bij elkaar!
De bench is inmiddels ook opgeruimd en de kittens spelen en slapen lekker in de krabpaal, op de bank of gewoon lekker op de grond. Chocje Guapo zat gisteren gewoon al helemaal hoog boven in de krabpaal. Dat vond hij toch wel een beetje eng, maar gelukkig kwam Bibi 'm toen snel helpen!
Bibi werd afgelopen week krols, dat was wat minder. Daardoor de kittens ook aan de dunne, maar gelukkig was het zo weer over, want dan ben je wel extra druk met poep ruimen en kontjes poetsen, haha.
Bibi was drukker met zichzelf dan met haar kinders en wist af en toe niet meer zo goed wat ze met haar zonen aan moest. Dan wilden ze zo graag wat drinken, alleen had zij daar dan niet zo veel zin in met die warmte en krolsheid en stond al snel weer op en liet de mannen dan een beetje beteuterd achter...

Gisteren zijn de toekomstige baasjes van Guapo ook geweest en super leuk dat hij bij Olly of te wel Poco Loco's Eron uit het E-nestje gaat wonen! Hopelijk worden dat straks dikke maatjes! <3
De 7-weken-oud-fotoshoot staat natuurlijk ook weer in het foto-album!

29 juli 2018 ~ 6 weken oud
Vandaag zijn 'los chicos' alweer 6 weken oud. Ze hebben best een zware week gehad, vanwege de warmte, maar ja, wie heeft daar geen last van gehad? Ze zijn wat minder fit, eten wat minder goed en hadden af en toe ook wat dunne poep. Het spelen ging wat minder hard, maar er werd gelukkig toch ook nog wel volop gespeeld. Vanmorgen, na een wat koelere nacht, gingen ze helemaal los, er werd hard gerend en lekker gestoeid. Ze zijn er geloof ik nog niet helemaal over uit wie er de baas is...
Inmiddels klimmen ze allemaal heel makkelijk op de bank en komen regelmatig even bij mij knuffelen. Guapo is nog steeds de enige die de krabpaal inklimt, de rest vindt dat geloof ik nog niet zo nodig!
Ook deze week hebben we weer wat foto's gemaakt, die je in het foto-album kunt bekijken!

22 juli 2018 ~ 5 weken oud
En alweer een week die voorbij gevlogen is! De kittens vermaken zich prima in de bench en als ik thuis ben ook lekker daarbuiten. Inmiddels eten ze allemaal en ook van alles; Hills a/d, Royal Canin baby-paté, Hipp Bio kip en dat alles ook nog eens gemixt met BARFmenu kip of natuurlijk. En... vanmorgen zag ik zelfs dat Guapo al wat brokjes at!
En ik verdenk Goyo daar ook van, want de meneer die was donderdag op vrijdag maar liefst 78 gram aangekomen! Dat heb ik nog nooit meegemaakt...! Ok, dat hij de volgende dag weer iets was afgevallen en vanmorgen 'maar' 7 gram was aangekomen, vertellen we er niet bij... ;)
Goyo weegt inmiddels 547 gram, Guapo 591 gram, Gonzo 592 gram en Gaudí 607 gram! Ze zitten allemaal aardig bij elkaar in de buurt!
De eerste plasjes en poepies worden ook al netjes in de kattenbakken gedaan.
En er wordt ook volop geklommen, zo klom Gonzo als eerste zelf de bank op en gisteren zat Guapo 'opeens' op de ton van de krabpaal, waar hij ook alleen met klimmen kan komen. Dus dat ontdekken ze ook volop. En ook de eerste knokpartijtjes zijn een feit onder luid gepiep... En Bibi, die kijkt amper op of om....
Voor de fotoshoot van vandaag heb ik toch maar weer het hobbelpaard tevoorschijn gehaald, dat blijf ik zo leuk vinden en ook nog maar één keer de blauwe achtergrond, die nu nog zo mooi kleurt bij de oogjes... maar niet voor lang, want je ziet die oogjes al langzaam verkleuren...
In het foto-album kun je de foto's terug zien!


15 juli 2018 ~ 4 weken oud
Wat gaat de ontwikkeling van de mannetjes toch snel in een weekje tijd. Hun tandjes zijn doorgekomen, ze hebben dinsdag voor de eerste keer pap gegeten en zijn verhuisd naar de bench, waar genoeg valt te ontdekken met allemaal speeltjes en dingetjes. Wat een feest! Ook lopen ze af en toe al even buiten de bench voor een minuut of 10 en ze zijn voor niets of niemand bang. Ze lopen alle kanten op en klauteren overal in en op en vallen er ook weer af, haha. Maar dat zijn geen grote hoogtes hoor...! ;)
Goyo vindt de pap heerlijk en eet er lekker van, direct al. Gonzo en Gaudí eten het inmiddels ook, maar Guapo hoeft er nog niets van te weten. Ach, dat komt vanzelf!
Ook vandaag weer een leuke fotoshoot gedaan en ze hebben mooi meegewerkt! De foto's staan weer in het foto-album!

08 juli 2018 ~ 3 weken oud
De mannen waggelen inmiddels lekker door de werpkist. Guapo was daarmee het eerste. Zo leuk, die wankele pasjes en staartjes recht de lucht in. Vanmorgen begon Goyo zelfs al met klimmen tegen de muur op... Groeien doen ze met 'vallen en opstaan'. De ene dag 20 gram, de volgende dag dan maar weer 6 gram ofzo. De enige die constant, maar langzaam groeit met 6-9 gram per dag is de kleine Goyo. Die loopt wel een beetje achter op z'n grote broers, maar het is een lief en tevreden mannetje. Gonzo is daarentegen een piepert voor z'n melk. Als hij eens een keer weggeduwd wordt bij een tepel, dan zal iedereen dat horen! ;) Wat dat betreft past de betekenis van zijn naam 'strijder', dus perfect bij hem! Op dit moment liggen ze nog lekker in de werpkist, in combi met de krabton, maar komende week gaan de kittens verhuizen naar de bench en gaan we ook beginnen met een papje...
De fotoshoot maak en plaats ik morgen, omdat ik vandaag een kittenfotoshoot bij Cattery Het Eigen doe!

01 juli 2018 ~ 2 weken oud
De afgelopen week zijn de 4 boys weer lekker gegroeid, chocje Guapo is de topper met 290 gram, en de kleine Goyo is nog steeds de kleinste met 231 gram. Gonzo woog vanmorgen 276 gram en Gaudí 280 gram. Afgelopen week zijn ze allemaal hun navelstrengetje verloren en zijn de oogjes open gegaan. Gonzo was daarmee de eerste en Guapo de laatste. Bij hem waren ze pas gisteren helemaal open, ein-de-lijk, dag 13... En wat zijn ze leuk en schattig nu. Ik kan er uren naar kijken en mee knuffelen, maar dat doen we maar niet, want ze moeten vooral lekker slapen en veel drinken bij mams. Bibi is nog steeds de relaxte moeder. Af en toe denk ik echt dat ze haar taak als moeder niet zo serieus neemt, maar het volgende moment ligt ze weer heerlijk bij ze en denk ik, ach eigenlijk ben je gewoon de perfecte moeder! Hoewel... afgelopen maandag op dinsdagnacht vond madam de werpkist geen fijn plekje meer. Heeft ze de kittens verhuisd naar de krabton... Na een paar dagen werd dat ook weer wat krap en vielen de kittens er af en toe uit... Ik heb nu een soort van fort gebouwd, haha. De werpkist tegen de krabton aan en dat weer afgeschermd met wat dingen, want die kleine choc man had al een klim/ontsnappoging ondernemen... Nu is het weer helemaal naar Bibi's zin en hebben de kittens gelijk wat meer ruimte!
Ik heb ook weer een fotoshootje gedaan, je vind je weer in het foto-album.


24 juni 2018 ~ 1 week oud
De eerste week is alweer voorbij en het is hartstikke goed gegaan. De kittens komen netjes aan, slapen veel en klagen (miauwen) weinig. Bibi is een heel erg relaxte moeder, die haar kinders heel goed verzorgd, maar ook regelmatig even alleen laat, maar ze zijn tevreden en slapen dan lekker op een hoopje bij elkaar.
Ik heb afgelopen week echt nog heel vaak onder die staartjes gekeken, maar ik kan er niets anders van maken: het zijn écht 4 mannen! Nu met een week oud dus ook mooi tijd om hun namen bekend te maken. Dat viel niet met, Spaanse namen die beginnen met een G... Maar ik ben eruit en het is geworden Goyo, Guapo, Gonzo en Gaudí. De betekenissen van hun namen zie je ook in het foto-album.
Alle oogjes zitten nu nog potdicht, dus ik ben erg benieuwd wanneer ze die gaan openen....

18 juni 2018 ~ 1 dag oud
Bibi is een heel lief moedertje. Ze zorgt goed voor haar kleintjes en is ze al lekker aan het poetsen. Ze geeft ook goed melk, want 3 van de 4 waren al wat aangekomen. Eentje, uiteraard ook nog eens de kleinste, was wat afgevallen, maar ook hij heeft het inmiddels door hoe dat moet, dat drinken. Dus dat komt vast goed. Heerlijk genieten weer, die kleine baby's!