Klik hier voor het FOTO-ALBUM van het E-nestje!

Op 22 juni 2016, dag 66 van de zwangerschap zijn Poco Loco's Dulcea en GIC Toff von den Gremlins de trotse ouders geworden van maar liefst 6 kittens. Zoals ik het nu zie, zijn het 3 jongens en 3 meisjes, mooi verdeeld.

's Morgens vroeg rond half 5 kwam Dulcea mij wakker maken met zachte miauwtjes en kwam ze even bij me liggen. Door haar aparte manier van miauwen wist ik dat er nu snel wat ging gebeuren en dus hup m'n bed uit en de werpkist verder in orde gemaakt met een dikke laag doeken en alle spulletjes klaar gezet.
En ja hoor, de weeën begonnen al vlot en om 6.05 kwam het eerste kitten. Wat had Dulcea het zwaar, want de eerste was gelijk een stuit.
De weeën begonnen al snel weer en het tweede kitten werd om 6.22 uur geboren, wederom in stuit.
Daarna nam ze rustig de tijd om zichzelf en de kittens te poetsen en heb ik haar wat water en eten gegeven.
Om 8.14 begonnen de weeën weer en precies 2 uur na nummer 2 kwam nummer 3 eruit om 8.22 uur.

Dulcea nam rustig de tijd voor de bevalling, maar was ook heel moe. Om 9.22 kwam nummer 4, wéér in een stuit. Nummer 5 kwam 11.03 ter wereld, jeeee toch nog een lilacje, maar oei wat is die klein... slechts 70 gram.
Zou ze nu klaar zijn? Nee, om 11.42 begonnen de weeën weer en werd tot slot om 11.53 uur nummer 6 geboren! 6 kittens maar liefst, wat heeft Dulcea het goed gedaan!
Wel spannend, want zullke lage gewichtjes heb ik hier nooit eerder gehad...

Hieronder vind je het verdere dagboek van de kittens. Bovenaan vind je de meest recente dag!

Op dit moment zijn alle kittens al in optie. Over een week of 5 komen hun wellicht toekomstige baasjes kennis maken!

Naam

Geslacht / Kleur
Geboorte
gewicht
Gewicht met 3 weken
Gewicht met 6 weken
Gewicht met 9 weken
Gewicht met 13 weken
Besproken?

Estrella

Poes / blauw
98 gr
404 gr 788 gr 1266 gr 2012 gr Besproken

Eloy

Kater / blauw
81 gr
350 gr 729 gr 1171 gr 1946 gr Besproken

Enrique

Kater / blauw
97 gr
397 gr 768 gr 1263 gr 1946 gr Besproken

Engracia

Poes / blauw
93 gr
356 gr 703 gr 1141 gr 1916 gr Besproken

Eron

Kater / lilac
70 gr
331 gr 666 gr 1103 gr 1706 gr Besproken
Esperanza Poes / blauw 81 gr 351 gr 693 gr 1110 gr 1654 gr Besproken

Optie: Er is voorlopig een optie op het kitten, totdat de eventuele nieuwe baasjes zijn wezen kijken en een keuze hebben gemaakt.
Besproken: Het kitten is definitief besproken en heeft nieuwe baasjes gevonden.

 


KITTENDAGBOEK


12 oktober 2016
Alle kittens zijn verhuisd en inmiddels al aardig gewend in hun nieuwe thuis. Ik krijg goede berichten. De kittens eten, drinken, spelen volop en verkennen hun nieuwe plekjes stap voor stap en elke dag zijn ze weer iets meer gewend.

Tijd om dit dagboekje af te sluiten! Lieve E-tjes: heel veel geluk bij jullie nieuwe baasjes. Ik hoop op een gelukkig, gezond en lang leven met heel veel knuffels en liefde!


7 oktober 2016 ~ Olly (Eron)
Als laatste is vanmiddag Eron, of te wel Olly verhuisd. Tsjonge wat had ik het even lastig...
M'n kleine lilac man, slechts 70 gram bij de geboorte en vandaag een flinke jongen van 2145 gram!
Hij was een vechter en hij kon zich heel best staande houden tussen als dat 'blauw'... Als enigste lilacje en helaas voor mij een kater en geen poes...

Een kleine draak, dat is het, maar zo lief! Mannetje wat ga ik jou missen en zelfs het irritante spelen met m'n voeten en tenen als ik n...og sliep ga ik missen :) En ook je grote lilac half-broer Pistache gaat je
missen!

Een laatste knuffel en kus en ja ook weer een traan... Heel veel geluk met dit lieve mannetje Petra!!

6 oktober 2016 ~ Pip (Esperanza)
Vandaag is ook Esperanza verhuisd naar haar nieuwe thuis.
Esperanza werd als laatste geboren en woog 81 gram, nog zo'n kleintje. Vandaag vertrekt ze, 15 weken en 1 dag oud en weegt ze 2016 gram.

Een mega lief meisje en elke week vond ik haar mooier en mooier worden. En wat is ze lief! Ze is de 'prater' van het stel en kan zo maar beginnen met miauwen als ze wat wil of zoekt.
De laatste dagen sliep ze 's nachts altijd bij mij, tussen de hoofdkussens in en werd ik 's ochtends gewekt door haar harde spinnen. <3

Lieve Esperanza, of te wel Pip, heel veel geluk bij je nieuwe baasjes in Veenendaal! Ik ga je missen!

2 oktober 2016 ~ Sjimmy (Eloy) & Binky (Enrique)
Vanmorgen zijn ook Eloy (Sjimmy) en Enrique (Binky) verhuisd. Zo super fijn dat deze 2 broers bij elkaar blijven!
Eloy werd als 2e kitten geboren, een kleine blauwe kater van 81 gram. Nou klein kun je 'm niet meer noemen, vanmorgen woog hij 2305 gram! Een lekkere dikke knuffelbeer!
Na Eloy werd Enrique als 3e kitten geboren, gelukkig iets zwaarder, 97 gram. Maar z'n kleine broertje heeft 'hemm wel dik ingehaald, want Enrique woog vanmorgen 2174 gram.

Sjimmy en Binky verhuizen naar mevrouw Drost in Soest. Ik weet zeker dat ze daar ontzettend verwend zullen worden en een prachtig leventje tegemoet gaan!
Mannen, ik ga jullie missen! Heel veel geluk met z'n 2-tjes en tot snel!

2 oktober 2016 ~ Chica (Estrella)

Gister avond is Estrella verhuisd naar haar nieuwe baasjes Esther en Edwin in Montfoort. Daar gaat ze wonen met nog wat andere mooie, lieve Brittenvriendjes en heet nu voortaan Chica.

Estrella werd op 22 juni als eerste kitten geboren. Met haar 98 gram was ze de zwaarste en ook op haar verhuisdag woog zij het zwaarste van het E-nestje; 2290 gram.
Wat heb ik haar vaak onder de staart gekeken "Ben je wel echt een poes??" Want een poes als zwaarste in het nest? Dat had ik nog no...oit gehad! En ook haar gedrag, zo hard spinnen en lekker willen kroelen, tsja ze leek echt op een kater, maar is écht een poes!

Vorige week zondag bleek zij de mooiste uit het nest te zijn op de Neocat show in Hoevelaken. Wat ben je trots als fokker als jouw kitten van net 13,5 week oud het op moet nemen tegen 7 andere mooie poesjes en het dan gewoon wint! Vanwege haar prachtige lichte en korte vacht en goede structuur! Ze ging er gewoon met een U1, BIV, Ereprijs en nominatie BIS vandoor!!

Helaas verliep het afscheid gisteren een beetje snel en rommelig en heb ik niet lekker meer met haar kunnen knuffelen.
Pistache had bij het springen van de tafel z'n poot geblesseerd en schreeuwde het uit van de pijn. Estrella werd om 18u opgehaald en om 19u moest ik in Utrecht zijn bij de Spoedkliniek (Gelukkig blijkt achteraf alles mee te vallen!) Dat was voor mij wel even moeilijk!
Maar ik weet zeker dat ze die knuffels in haar nieuwe huisje ook wel krijgt!

Lieve Chica, heel veel geluk en plezier daar in Montfoort! Dat je maar een grote, mooie meid mag worden! Tot snel op show!

29 september 2016 ~ Zoë (Engracia)
Vanmorgen is Engracia als eerste van de 6 kittens verhuisd naar Sandra en familie in Papendrecht.
Op 22 juni 2016 werd Engracia als 4e kitten geboren en had een gewicht van 93 gram. Vandaag is ze 99 dagen oud en weegt ze 2164 gram!
Het is een mooie meid, maar haar naam Engracia wat 'gracieus' of 'sierlijk' betekent, doet ze niet altijd eer aan; mevrouw zit graag wijdbeens en dat is nou niet bepaald gracieus...!
Had ik zelf een poesje aangehouden, dan was zij het geweest, want... wat ben ik verliefd op haar koppie! En wat heeft ze een heerlijk, lief en relaxed karakter! Maar helaas, ze is blauw en geen lilac...

Lieve Engracia, oftewel Zoë zoals je nu heet, heel veel geluk bij je nieuwe baasjes! Ik ga je missen, maar kom je zeker nog eens opzoeken!

28 september 2016 ~ 14 weken oud
Vandaag 14 weken geleden hing ik boven de werpkist en genoot ik van 6 kleine hummeltjes die die ochtend geboren waren. Bezorgd, want er zaten echt kleintjes bij! Maar kleintjes worden groot en inmiddels lopen hier 6 lekkere volle kittens. Heerlijke eigenwijze knuffelbeestjes. En ja dan is het tijd dat ze gaan verhuizen... Morgen gaat Engracia als eerste verhuizen. Later deze week volgen Estrella, Eloy en Enrique en volgende week verhuizen Esperanza en Eron. Het zal stil worden hier in huis. Want ook al zijn er 4 volwassen katjes, die 6 druktemakers gaan we missen. Ik, maar Pistache ook heel zeker! Want wat kan hij toch heerlijk spelen met dat kleine spul!
Elk kitten verhuist naar lieve mensen en een fijn nieuw thuis. Dat komt wel goed en maak ik me ook geen zorgen over, maar dat afscheid... Bah, dat blijft vreselijk en went nooit...

Lieve Estrella, Eloy, Enrique, Engracia, Eron en Esperanza, wat ga ik jullie missen!! Ik hoop dat jullie je nieuwe baasjes net zo veel liefde en plezier geven, als dat ik van jullie heb gehad. Veel geluk in jullie nieuwe huisjes!! Ik heb echt genoten van jullie!

25 september 2016 ~ Neocat kattenshow in Hoevelaken
Wat was het een mooie dag vandaag en wat hebben de kittens het goed gedaan op hun eerste kattenshow!! De uitslagen;

- BESTE NEST korthaar
- Estrella: U1 (uit 8!!!! kittens), Best in Variëteit brits korthaar blauw kittens poezen 3-6mnd, een Ereprijs beste Brits Korthaar kitten gekeurd door Cora Swierts en voorgedragen Best in Show
- Eloy: U1 (uit 4 kittens!!), Best in Variëteit brits korthaar blauw kittens katers 3-6mnd en voorgedragen Best in Show
- Enrique: U4 (zat dus samen met Eloy en 2 oudere katers in dezelfde klasse)
- Engracia: U (zat samen met d'r zussen en 5 andere poesjes)
- Eron: U1
- Esperanza: U (Na U1-3 kreeg de rest een U!)

Hoe trots kun je zijn? Nou ik kan je zeggen hééél trots! Eerst worden de kittens beste nest en vervolgens gaat Estrella er nog met wat mooie prijzen vandoor. Het is echt heel bijzonder als jouw eigen fokje uit 8 kittens wordt gekozen als mooiste!! Met 13,5 week winnen van poesjes die 2, soms bijna 3 maanden ouder zijn, wow! Estrella won het vanwege haar prachtige korte vacht met goede structuur en prachtige kleur!

En ook Eloy won gewoon van 3 andere katers, waaronder broer Enrique. De twee andere waren ook een stuk ouder. Hij won vanwege zijn mooie bouw en zijn prachtige korte vacht!
Wat waren de keurmeesters te spreken over hun vachten! Zo leuk!

Ja het was een mooie dag! :)

21 september 2016 ~ 13 weken oud
De laatste volle week met de kittens is aangebroken en daar ga ik volop van genieten met een paar extra vrije dagen! Zondag wordt natuurlijk een gezellige dag met de kittens bij de Neocat-show in Hoevelaken. Spannend ook wel! Maandag ga ik dan maar de kittenpakketjes samen stellen. Voor het nieuwe personeel is het aftellen dan nu ook vast écht begonnen!
Afgelopen donderdag zijn de kittens weer bij de dierenarts geweest voor de 2e check-up en enting. Allemaal zijn ze 'goed gekeurd' Gelukkig maar!
En verder zijn er eigenlijk geen bijzonderheden. Het goed goed met het hele spulletje. Worden steeds brutaler, maar wat moet ik om ze lachen... Crackers met tonijnsalade vindt Esperanza bijvoorbeeld erg lekker... oeps... Niet helemaal de bedoeling natuurlijk... En met elkaar is het een grote drukte en wat vind ik het soms ook even lekker als ze allemaal slapen, haha!
Vandaag natuurlijk ook weer wat foto's gemaakt die je in het foto-album terug kunt vinden!

14 september 2016 ~ 12 weken oud
Oh nee oh nee... alweer een week voorbij gevlogen... Vandaag is het alweer 12 weken geleden dat mijn moppies werden geboren. En wat is het toch genieten van en met dit stel. Ze zijn zo leuk met elkaar. Ze hebben gelukkig niet al te veel last van de warmte, want 32C in september is best warm... Ze liggen wat sneller languit na het spelen, maar er wordt gewoon volop gespeeld hoor. Ze worden wel steeds ondeugender en lopen zelfs over het aanrecht, waar ze via de stoel op kunnen springen. En vooral die boef Eron blijft het proberen, hoe vaak ik 'm er ook al vanaf heb gehaald... Hij kan echt zo lekker brutaal kijken en zwiepen met z'n staartje om te laten zien dat hij het er niet mee eens is...
En nu ik dit zit te typen ligt Enrique lekker naast de laptop en wil er gewoon graag bij zijn. Zo gezellig. Wat ga ik dit stel missen en wat zal het straks stil zijn in huis. Maar gelukkig mag ik nog even van ze genieten!
Morgen brengen we weer een bezoekje aan de dierenarts en krijgen ze hun tweede enting.
De fotoshoot hebben we niet zo uitgebreid gedaan vanwege de warmte, maar uiteraard hebben we wel wat foto's gemaakt! Je kunt 'm weer bekijken in het foto-album!

7 september 2016 ~ 11 weken oud
De weken met kittens vliegen echt voorbij. Op een of andere manier gaan ze sneller voorbij dan weken zonder een nestje...?!?! Het is alweer september en dus is de laatste volle maand met de kittens aangebroken. Ik moet echt nog niet denken aan hun verhuizing en het afscheid, maar ben al wel begonnen met mooie kitten-mapjes maken en spulletjes verzamelen voor de kittenpakketjes. En zoals elke keer heb ik alweer veels te veel gekocht voor ze, haha. Ach ja, ook dat hoort bij het (of mijn?) afscheidsproces... ;)

Tsja wat moet ik zeggen? Het zijn 6 super lieve boefjes. Af en toe breken ze de tent bijna af, maar het zijn ook heerlijke knuffelbeertjes. Dulcea kijkt af en toe verbijsterd toe en weet niet meer wat te doen met 6 van die druktemakers.
Inmiddels weet ik ook alle roepnamen. We hebben een Chica, Sjimmie, Binky, Zoë, Olly en Pip!! Superleuke namen allemaal en ik weet ook zeker dat ze straks allemaal goed terecht komen!
Wie welke naam heeft ontdek je in het foto-album!

31 augustus 2016 ~ 10 weken oud
Vorige week donderdag hebben de kittens hun eerste ritje in de auto meegemaakt, op weg naar Kattenkliniek Felicare in Soest voor hun eerste prikje en de chip. Ze hebben zich stuk voor stuk keurig en dapper gedragen. En met temperaturen van meer dan 30C kunnen we echt wel zeggen dat ze hun hoofd koel gehouden hebben. De dierenarts was heel tevreden. De poesjes zijn écht poesjes en de katers zijn echt katers. En bij alledrie de mannen zijn de balletjes al netjes ingedaald. Echte mannen dus! ;)
De prik van de enting vonden ze vervelender dan die dikke naald van de chip, maar stuk voor stuk hebben ze zich voorbeeldig gedragen. Ook mams Dulcea was mee om weer geënt te worden en heeft haar kinders goed in de gaten gehouden. Ondank het warme weer, was het een goede en relaxte eerste ervaring met de dierenarts.

Verder groeien ze goed. Ze eten allemaal heel goed hun brokken en krijgen daarnaast nog lekker 2x per dag rauw vlees. Een echte tractatie voor ze. Ze spelen, ze slapen, ze spelen, ze eten en ze slapen. Zo pittig als de eerste weken waren, zo genieten en relaxed is het nu. Verder zijn de meeste baasjes ook al weer voor een tweede keer wezen kijken en weet ik al wat nieuwe roepnamen! Hierover volgende week meer ;)

En... de kittens zijn ingeschreven voor de Neocat show van 25 september in Hoevelaken!! Dan gaan ze dus hun showdebuut maken! Ze zijn ingeschreven in de Nestklasse Korthaar, maar ook heb ik alle kittens afzonderlijk ingeschreven. De poesjes zijn elkaars concurrent, allemaal in de zelfde klasse, maar ja, ik vind het gewoon leuk om een rapport van hen allemaal te hebben. En wie weet vindt de keurmeester wel helemaal niet mooi wat ik wel mooi vind of andersom en dat is altijd goed om te weten.

Bij 10 weken oud hoort natuurlijk ook weer een fotoshoot. Op één of andere manier ging het deze week niet zo goed als anders. Veel bewogen foto's, kittens die de andere kant op springen met de groepsfoto etc... Tsja, dat heb je op deze leeftijd, de draakjes krijgen echt een eigen willetje... De foto's die 'toonbaar' zijn, staan in ieder geval weer in het foto-album!

24 augustus 2016 ~ 9 weken oud
En alweer een week voorbij... Het is één groot feest hier, met 6 van die donderstenen. Vooral 's ochtends als bij mij de wekker is gegaan en ik de slaapkamer uit kom. Dan komen ze me allemaal slaperig begroeten, maar binnen 3 minuten is het een drukte van belang. Vooral racen in de gang is dan heel leuk. Ik geniet ook enorm van Pistache. Hoe hij omgaat met de kittens. Met alle geduld wil hij overal bij zijn en lekker kijken wat dat kleine grut doet. Als de kittens met 'zijn' boinkie spelen en zelfs naar 'm grommen, laat hij dat toe, maar echt onder de indruk is hij daar ook niet van. Die boinkies zijn wel een groot succes, dus op de kattenshow zal ik er zeker wat halen voor in de kittenpakketjes!
Vandaag, met die warmte hebben de kittens ook kennis gemaakt met de robo-fish. Ook erg leuk!
Morgen krijgen de kittens alweer hun eerste enting en chip. Ik ben benieuwd hoe ze het autoritje en het bezoekje aan de dierenarts zullen ervaren.
Uiteraard heb ik ook weer een fotoshoot gedaan. Weer met een rood bolletje wol. Dit heb ik ook bij de vorige nesten gedaan, maar levert elke keer weer leuke en grappige foto's op. Ze staan weer in het foto-album.

17 augustus 2016 ~ 8 weken oud
Het echte baby-kitten is er nu wel vanaf. De kittens wegen allemaal rond de 1 kilo, iets eronder of erboven en blauwe oogjes kleuren langzaam oranje. De bench heb ik vorige week donderdagmiddag opgeruimd en sindsdien is het hier een groot feest. Alles wordt ontdekt en inmiddels lopen ze al even dapper de slaapkamers in, alsof ze niet anders gewend zijn, terwijl dat de eerste keer toch wel heel spannend was. Het is een heerlijk stel kittens en echt volop genieten. Dulcea moet wel een beetje wennen aan dit drukke spul en is soms erg onrustig en vervolgens pakt ze ze met harde hand, nou ja poot, aan. En als je een kitten dan hard hoort piepen dan komt dat omdat mams ze even aanpakt, of omdat Pistache iets te ruw met ze stoeit. Die vergeet even dat ie 8 kilo weegt...
De fotoshoot deze week viel niet mee. Stilzitten ho maar... De groepsfoto is waardeloos, maar gelukkig was die van afgelopen zondag wel perfect. ;) Die heeft dan ook inmiddels een mooi plekje in mijn "kitten-galerij" in de gang! :) De foto's van deze week staan weer in het foto-album.

10 augustus 2016 ~ 7 weken oud
Vandaag zijn de kittens 7 weken oud, dat betekent dat we al zo'n beetje op de helft zitten van hun tijd bij mij...! Sinds vorige week donderdag staat de kittenbench dag en nacht open. Dat betekent dus slapen op de bank, in de krabpaal, of waar ze dan ook in slaap vallen. Het gaat allemaal heel erg goed, dus ik denk dat ik de bench van het weekend helemaal opruim! Vandaag heb ik de eerste kittens ook brokjes zien eten, dus dat is mooi. Ze komen mooi aan, Estrella en Enrique wegen allebei al een dikke 900 gram!
Pistache speelt heel leuk met zijn 'half broertjes en zusjes', maar is af en toe wel een beetje lomp... Cooper is een lieve overgrootmoeder die af en toe met ze speelt, maar af en toe ook even een tik uitdeelt en oma Lotus moet niets van het jonge spul hebben, haha.
Eigenlijk is het gewoon elke dag genieten van dit heerlijke 6-tal, ze zijn gewoon heel leuk en lief! ;)
De fotoshoot van deze week staat natuurlijk weer in het foto-album!


3 augustus 2016 ~ 6 weken oud
Sjonge, 6 weken oud alweer. De tijd vliegt echt voorbij. En wat zijn ze nu leuk. Het zijn een stel boeven die door de kamer sjezen, druk met elkaar stoeien en ze maken het moeders zo nu en dan erg lastig... Dulcea was deze week helaas niet zo fit. Afgelopen maandag ben ik met haar naar de dierenarts geweest en ze blijkt een ontsteking bij haar kiezen te hebben. Gelukkig helpt de gekregen antibiotica goed.
De kittens klimmen 's avonds gezellig op de bank en dan zit ik daar heerlijk met het zestal, lekker knuffelen.
Afgelopen week zijn er ook al wat toekomstige baasjes langsgeweest en 5 van de 6 kittens zijn nu definitief besproken. Superleuk ook dat Eloy en Enrique samen gaan verhuizen!
De fotoshoot was een uitdaging, met 6 erg beweeglijke kittens, het emmertje bood dus wel uitkomst... ;)
De foto's vind je natuurlijk weer in het foto-album!

27 juli 2016 ~ 5 weken oud
Wat een deugnietjes zijn de kittens
, nu met 5 weken. Ze verkennen de woonkamer volop en klimmen inmiddels zelf al op de bank. Eraf is nog wat lastiger, dus dat moet nog even goed geoefend worden. Van tijd tot tijd is het oppassen waar je loopt, met 6 rennende kittens. Maar er wordt natuurlijk ook nog heeel veel geslapen en dat is goed, want dan groeien ze lekker. Ze eten hun vleespapjes hartstikke goed en dat is te zien aan de gewichtjes, ze komen mooi aan!
Deze week ontvangen de kittens ook
hun eerste bezoekjes van de toekomstige baasjes! Spannend!
We hebben weer geprobeerd wat mooie foto's te maken en die vind je in het foto-album.

20 juli 2016 ~ 4 weken oud
Vandaag zijn de kittens alweer 4 weken oud. Ze hebben heel wat ontwikkelingen doorgemaakt afgelopen week. Zo hebben ze voor de eerste keer pap gekregen. De eerste dagen vonden ze dat natuurlijk niet zo lekker, maar inmiddels eten ze dat hartstikke goed. Zo goed, dat Enrique zelfs 40 gram (!!) was aangekomen vanochtend! Mama Dulcea likt niet alle kontjes meer schoon, dus moeten ze zelf gaan plassen en hun poepies doen en dat is even schrikken voor ze. Ze beginnen te leren dat die dingen op de kattenbak moeten, maar er gebeuren ook nog wel ongelukjes natuurlijk.
Ze mogen zo nu en dan al de woonkamer verkennen, maar dat is zo vermoeiend, dat ze al snel ergens in slaap vallen. Dus goed opletten waar ik loop!
Vandaag heb ik een vrolijke, zomerse fotoshoot gedaan. De foto's vind je weer in het foto-album!

13 juli 2016 ~ 3 weken oud
Het gaat allemaal niet vanzelf bij dit nestje... Dulcea is een lieve, zorgzame moeder, maar af en toe krijgt ze gewoon de kolder in de kop haha. Ze gaat er regelmatig met 1 of 2 kittens vandoor, die dan ergens anders moeten liggen dan in de werpkist of bench. Ook heeft Dulcea niet genoeg melk voor de 6 kleintjes, dus we blijven ze bijflessen. Gelukkig groeien de kittens allemaal wel goed, ook al is dat soms met ups en downs. Zo groeien ze de ene dag wel 20 gram en de volgende dag slechts 5 gram.
Afgelopen week zijn de kittens verhuisd naar de bench, waar ze wat meer ruimte hebben dan in de werpkist. De eerste stapjes worden voorzichtig gemaakt. Maar ohohoh wat zijn ze lief en schattig. Ik kan er de hele dag wel naar kijken en mee knuffelen! Kijk maar snel in het foto-album!

6 juli 2016 ~ 2 weken oud
2 Weken oud alweer, de tijd vliegt voorbij. De kittens zijn afgelopen week mooi gegroeid (al mag het van mij wel wat meer...), slapen veel en de oogjes zijn deze week open gegaan. Wat zijn ze dan lief! Eloy en Enrique waren de eerste en Eron, de kleine lilac man had ze als laatste open.
Enrique is ook de onruststoker van de 6, hij piept nogal snel én hard en Dulcea weet dan niet zo goed wat ze met hem aan moet. Terwijl hij alleen maar wil drinken, drinken en nog eens drinken.
Het onrustige bij Dulcea is er nog niet helemaal af. De kittens liggen nu in het grotere deel van de werpkist en prompt neemt ze er weer 1 mee de woonkamer in. Gekke meid, die weet echt niet wat ze wil. Verder is het een heel lief en goed moedertje!
Nieuwe foto's van afgelopen week staan weer in het foto-album!

29 juni 2016 ~ 1 week oud
Vandaag zijn de kittens alweer 1 week oud. Het was een bewogen weekje. Donderdag op vrijdagnacht ging Dulcea opeens met haar kittens 'slepen'. Eerst in de woonkamer, later nam ze er één mee naar de slaapkamer in de krabton. Wat ik ook deed, elke keer ging ze terug naar die krabton. Uiteindelijk alle kittens daar neergelegd en toen was het goed. Daar hebben ze een aantal dagen gelegen. Maandag heb ik ze weer terug gelegd in de werpkist en na wat protest en na nog een paar keer een kitten meegenomen te hebben onder het bed, of bovenop de krabton, is het nu goed. De werpkist is haar plekje. De kittens zijn goed aangekomen en nummer 2 en 3 hebben zelfs al de oogjes open, 2 half en 3 al helemaal. Zo lief. Bij de rest zit het nog potdicht, maar dat zal van de week ook wel komen!
De kittens hebben ook hun naam gekregen: Estrella, Eloy, Enrique, Engracia, Eron en Esperanza. Weer allemaal mooie Spaanse namen. En natuurlijk was het tijd voor de fotoshoot, waar ze zich netjes voorstellen! De foto's kun je vinden in het foto-album!

23 juni 2016 ~ 1 dag oud
Vanochtend heb ik de kittens gewogen en gelukkig zijn ze allemaal al mooi wat aangekomen.
Dulcea is een lieve en zorgzame moeder voor haar kids. Af en toe is ze wel een beetje lomp; dan liggen de baby's bij haar te drinken en als ik dan kom kijken wil ze laten zien hoe gelukkig ze is en draait ze zich op haar rug om te kroelen. Dan hangen die kittens nog een beetje aan haar tepels, wat een gek gezicht... ;)
Maar voor nu gelukkig een tevreden moeder en rustige, tevreden kittens! Kortom GENIETEN!