Klik hier voor het FOTO-ALBUM van het D-nestje!

Op 2 juli 2014, dag 64 van de zwangerschap, is Lotus 's avonds en 's nachts bevallen van haar 3e nestje. De papa van het nestje is Wilson von Baumberg. Willem is ook de vader van het vorige nestje en omdat deze combi zo goed was bevallen, heb ik Lotus nog een keer door hem laten dekken. Het nestje bestaat uit 4 blauwe kittens en een lilacje!

Lotus lag 's avonds lekker naast me op de bank, toen zomaar uit het niets de weeën begonnen. Ze bleef gewoon naast me liggen, maar toen de weeën echt wel wat heviger werden, heb ik haar naar de werpkist gebracht. Daar begonnen al vrij vlot de echte persweeën en om 22.32 werd het eerste kitten geboren, een blauwe. Om 23.07 volgde weer een blauw kitten en toen werd het rustig. Rond 00.00 uur begonnen de weeën weer en om half 1 was daar nummer 3! Ook weer een blauwe. Om 1.50 werd nummer 4, blauw, geboren en na wachten kwam om 2.44 nummer 5 ter wereld, een lilac man!
Ik voelde nog een kitten zitten en toen een half uur later de weeën weer begonnen, kwam om 3.35 uur nummer 6 ter wereld, een lilacje. Helaas werd dit kitten met een open buikje geboren. Vreselijk om te zien. Dit kitten heeft het helaas niet gered. Wat een verdriet na verder een mooie bevalling.
Gelukkig heeft Lotus daar niet veel van gemerkt en verzorgt ze de kleintjes heel goed. Het is weer een zorgzaam moedertje, als vanouds! Zoals het er nu uit ziet, zijn het 3 blauwe katers, 1 blauwe poes en 1 lilac kater.

Hieronder vind je het dagboek van de kittens. Bovenaan vind je de meest recente dag!

Optie: Er is voorlopig een optie op het kitten, totdat de eventuele nieuwe baasjes zijn wezen kijken en een keuze hebben gemaakt.
Besproken: Het kitten is definitief besproken en heeft nieuwe baasjes gevonden.

Naam

Geslacht / Kleur
Geboorte
gewicht
Gewicht met 3 weken
Gewicht met 6 weken
Gewicht met 9 weken
Gewicht met 13 weken
Besproken?

Dex

Kater / blauw
92 gr
402 gr 834 gr 1363 gr 2237 gr Besproken

Duardo

Kater / blauw
104 gr
416 gr 793 gr 1224 gr 1998 gr Besproken

Dulcea

Poes / blauw
99 gr
401 gr 748 gr 1213 gr 1971 gr Blijft!

Diego

Kater / blauw
98 gr
424 gr 833 gr 1397 gr 2348 gr Besproken

Donato

Kater / lilac
105 gr
398 gr 773 gr 1311 gr 2089 gr Besproken


KITTENDAGBOEK

2 oktober 2014 ~ 13 weken oud
En toen waren ze alweer 13 weken oud... Wat is de tijd snel gegaan. Van kleine, hulpeloze ieniemini kittens is het vijftal in 13 weken uitgegroeid tot mooie, grote, stoere, superlieve kittens!!

Afgelopen week is voorbij gevlogen.
Ze zijn nog wat groter gegroeid... Allemaal rond de 2 kilo! Ze hebben helaas wel wat last gehad van de laatste enting, dit keer wel diaree... Gelukkig gaat het inmiddels al een stuk beter!
De laatste week... nog 3 nachtjes, nog 2 nachtjes en nu nog maar 1 nachtje tot aan het afscheid... Nu is het afscheid toch echt heel dichtbij. Morgen is het zover en gaan de eerste 2 mannen verhuizen. De kittenpakketjes staan al klaar!

Als eerste wordt de lilac man Donato opgehaald. Donato gaat Mason heten en gaat in Apeldoorn wonen. Daar heeft hij gezelschap van een ander Britten-kitten, James!
Aan het begin van de avond wordt Duardo opgehaald. Hij blijft lekker dichtbij in Amersfoort en heeft straks ook een kattenvriendje! Zijn naam wordt Olivier!
Zaterdag wordt Diego opgehaald. Hij gaat in Bussum wonen en zo leuk, zijn naam blijft Diego!
Van Dex mag ik nog wat langer genieten! In de loop van volgende week wordt hij door zijn baasjes opgehaald om in Rotterdam te gaan wonen. Hij krijgt ook een Britten-vriendinnetje; Bobbi (Binti's Teuntje).
En Dex gaat Niko heten!

En dan blijft het poesje nog over! En leuk nieuws... zij blijft lekker bij mij in de cattery, samen met mama Lotus, oma Cooper en 'ome' Porsche! Wellicht mag zij in de toekomst voor mooi nageslacht zorgen! Maar... dat zal voorlopig nog wel even duren! :)
Doordat zij blijft is het afscheid van de mannen een heel klein beetje minder moeilijk...


In het fotoalbum staat de allerlaatste fotoshoot! En wat heb ik leuke groepsfoto's kunnen maken! Wat hebben ze goed meegewerkt! De vele foto's die ik heb, zijn een mooi aandenken aan de afgelopen 13 prachtige weken!
Nu ga ik nog even lekker op de bank zitten en heerlijk met ze knuffelen, de laatste avond...

Dag Lieve D-tjes! Ik ga jullie heel erg missen! Maar ik weet zeker dat jullie allemaal hele lieve, leuke baasjes krijgen en dat jullie een heel mooie toekomst tegemoet gaan! Ik hoop af en toe eens te horen hoe het met jullie gaat! Dikke knuffel!!!


25 september 2014 ~ 12 weken oud
12 weken oud... Tijd voor hun 2e prikje bij de dierenarts! En wat zijn het een stoere kittens, weer geen piep! Geen van allen! En allemaal gezond en goed gekeurd! Ze hebben lekker rond gelopen in de praktijkruimte en waren nergens bang voor. De dierenarts gaf ook mij een compliment, hoe goed verzorgd ze eruit zagen, want zo zag ze ze echt niet altijd. Dat is toch een mooi compliment en fijn om te horen!
Vanmiddag hebben ze veel geslapen, maar nu hebben ze alweer lekker gegeten en gespeeld. Hopelijk hebben ze dan ook niet al te veel last van het prikje.
En ja, de herfst is aangebroken, dus de fotoshoot is ook een beetje in herfstsfeer! Kijk maar gauw in het foto-album!

Maar 12 weken oud... de laatste volle week is aangebroken... Het afscheid komt dichterbij... deze week maar extra extra extra veel en heerlijk knuffelen...!!!

18 september 2014 ~ 11 weken oud
De dagen vliegen hier om, wat gaat de tijd snel met 5 van die boefjes!! Ik moet echt nog niet denken aan het afscheid, maar wat komt dat al dichterbij... Het zijn stuk voor stuk super lieve boeven. Ze breken de boel hier af en toe wel helemaal af, maar ach, dat hoort erbij! Wat zijn ze druk en wat zijn ze dan lief als ze weer in slaap vallen! :) Eigenlijk zijn er geen bijzonderheden, ze spelen, ze groeien, ze slapen, ze drinken, ze spelen, ze eten en ze spelen en... natuurlijk wordt er ook heel veel geknuffeld!
Bij de 11 weken natuurlijk ook weer een fotoshoot! Met het bolletje wol, elke nestje weer leuk!
Ze staan weer in het foto-album!

11 september 2014 ~ 10 weken oud
10 weken oud alweer, sjonge de laatste weken zijn echt aangebroken, wat gaat 't hard allemaal! Het gaat hier allemaal wel z'n gangetje. De kittens groeien lekker door, inmiddels zitten Dex en Diego op al ruim 1600 gram! Ze hebben gelukkig geen last gehad van de enting vorige week.
De toekomstige baasjes zijn ook allemaal nog een keer geweest of komen aanstaand weekend nog. Ook zijn er al wat namen bekend! Duardo gaat Olivier heten en Donato wordt Mason en Diego blijft Diego! Dat is natuurlijk helemaal leuk! :)

In het foto-album kun je de 10-weken oud fotoshoot bekijken!


4 september 2014 ~ 9 weken oud
Vandaag zijn de kittens precies 9 weken oud en dus was het tijd voor een eerste bezoekje aan de dierenarts in Nijkerk` . De kittens zijn super gezond, de dierenarts was verbaasd over hun gewichtjes, zulke flinkerds, de balletjes zijn bij alle katers al ingedaald en ze waren gewoon super relaxed. De kittens hebben geen kick gegeven bij de enting en ook niet bij de chip! En dat is toch een heel dikke naald... Terwijl die dikke naald er bij Dex in ging, besloot hij bijvoorbeeld om maar even met de dop van die naald te gaan spelen en Donato ging lekker op de schouder van dierenarts zitten en kijken hoe de ent-paspoortjes ingevuld werden!
Wat is het toch een heerlijk stel! Eenmaal thuis zijn ze heerlijk in slaap gevallen en nu, een paar uurtjes later is het weer een drukte van jewelste met 5 spelende, rennende kittens!
Vanmiddag ook nog een korte fotoshoot gedaan natuurlijk!

28 augustus 2014 ~ 8 weken oud
Tsja wat zal ik eens zeggen, 8 weken oud... Ik geniet van de drukte in huis, ik geniet van de rust in huis als ze allemaal slapen, lekker naast me op de bank. Het zijn een stel deugnieten bij elkaar. Niets is meer veilig. Geen geluid bij de tv? Oh kabel eruit... Orchidee omver uit de vensterbank, aarde naast de potten... Wat een druktemakers! Het gaat goed met ze, ze groeien goed (allemaal meer dan 1 kg!) en moeder Lotus is ook tevreden. Volop genieten dus gewoon! Vandaag ook een leuke fotoshoot, met mama Lotus die er lekker bij wilde liggen...

21 augustus 2014 ~ 7 weken oud
Jaja, de kittens lopen sinds afgelopen zondag helemaal 'los' in huis. De bench staat er nog wel, maar gaat niet meer dicht. De kittens lopen lekker rond en slapen overal op en onder. Er valt genoeg te ontdekken en te zien. De krabpaal is nog steeds spannend hoor, want omhoog gaat heel goed, maar omlaag blijft spannend. :) Na alle drukte en het spelen, klimmen ze lekker bij me op de bank en vallen ze heerlijk in slaap. Hoewel, Diego vindt het ook leuk om dan nog even met m'n tenen te spelen (en kan dan best hard bijten, haha). Het zijn allemaal knuffelkontjes, die heel hard kunnen spinnen bij het knuffelen! Het is echt een heerlijk stel. En oh ja Dex en Diego zijn de 1kg al gepasseerd...!! Dikzakjes!
In het foto-album natuurlijk weer een nieuwe fotoshoot!

14 augustus 2014 ~ 6 weken oud
Ohohoh, wat een doerakjes zijn de kittens. 6 weken oud en steeds ondeugender. Inmiddels klimmen ze gezellig zelf op de bank en ook de grote krabpaal wordt al beklommen. Ok, eraf blijft ook nog moeilijk als je 6 weken oud bent... Komt vanzelf. Ze groeien ook lekker door, met Dex en Diego als toppers, beide wegen al meer dan 800 gram!

Vandaag natuurlijk ook weer een leuke fotoshoot gedaan! En pffff.... die Diego, die wilde écht niet stilzitten. Een hele uitdaging om die druktemakers te fotograferen! De foto's vind je in het foto-album!

10 augustus 2014
Alle kittens zijn besproken en hebben een fijn thuis gevonden!

8 augustus 2014 ~ 5 weken en 1 dag oud
Ok, ik ben een dag te laat met mijn dagboekje, maar... ik heb wel een goede reden: ik ben woensdagnacht tante geworden! Van een heel prachtig mooi neefje Mats!
Na een gewone werkdag, lange avond en nacht, had ik mijn slaap gister dus wel even nodig! :) De fotoshoot heb ik wel gister gemaakt, dus op de foto zijn wel echt 5 weken oud! :)

Met de kleine boefjes gaat het hartstikke goed! Ze lopen steeds vaker los, ook al is dat voor korte periodes, want al snel vallen ze na al dat spelen weer in slaap. Inmiddels eten ze allemaal vlees, ook Donato sinds dinsdag! De volgende uitdaging worden de brokjes. Ze zijn inmiddels ook een keer ontwormd (bleh wat was dat vies) en de eerste poepies worden op de kattenbak gedaan. Plasjes gaan er nog wel vaak naast...
Duardo is de eerste die vandaag zelf op de bank is geklommen! De rest zal wel snel volgen. Ook weer een mijlpaal... Eraf is dan wel weer wat lastig, dus dan val je maar in slaap op de bank!

Ook hebben aantal kittens kennis gemaakt met hun toekomstige baasjes. Dat was best spannend voor ze, al die vreemde mensen, maar ook dat kwam goed!


31 juli 2014 ~ 4 weken oud
Het gaat goed met de kittens. 4 weken oud en ze wegen nu al allemaal meer dan 500 gram, tussen de 508 en 558 gram. Ze groeien dus lekker. Ze eten goed van het vlees, alleen Donato moet er niets van weten en ook Dulcea haalt haar neus er nog wel eens voor op... Maar ook op de melk van mama doen zij het goed, dus dat komt vanzelf wel. De kittens kunnen al aardig lopen, maar Dex en Donato houden het nog even bij 'schaatsen'. Die zijn gewoon wat langzamer. Zo nu en dan mogen ze al even op ontdekkingstocht in de woonkamer, maar dat is nog wel heel spannend als je pas 4 weken oud bent...
In het foto-album natuurlijk weer een nieuwe update!

24 juli 2014 ~ 3 weken oud
Alweer drie weken geleden dat de kittens zijn geboren. In deze week is er veel gebeurd. Allereerst zat mijn vakantie/kraamverlof erop en ben ik weer gaan werken. Gelukkig gaat het hartstikke goed met de kittens en dus liet ik ze met een gerust hart achter. Afgelopen dinsdag zijn de kittens verhuisd van de werpkist naar de bench en hebben ze dus wat meer ruimte gekregen. Gisteravond en vandaag hebben ze ook hun eerste papje gekregen. De katers vonden het best lekker en aten er wel van, poesje Dulcea moet er nog niets van hebben. Maar alles op z'n tijd, dat komt vanzelf! In het foto-album heb ik de laatste foto's toegevoegd!

17 juli 2014 ~ 2 weken oud
2 weken oud vandaag en het gaat heel goed met het D-nestje. De kittens hebben allemaal hun oogjes open en zijn verhuisd naar de andere kant van de werpkist. Daar hebben ze iets meer ruimte en kunnen ze de woonkamer in kijken door het raampje. Ze beginnen ook allemaal al een beetje te waggelen! Alle kittens wegen rond de 300 gram, met als uitschieter Dulcea, die woog vanmorgen 321 gram!
In het foto-album vind je de foto's van de "2-weken oud" fotoshoot!

10 juli 2014 ~ 1 week oud
Vandaag zijn de kittens alweer 1 week oud. Tijd om ze hun namen te geven! Spaanse namen beginnend met een D... Dat viel echt niet mee... Toch heb ik wat leuke namen gevonden! Kater 1 noem ik Dex, wat staat voor "gelukkig". Dex woog vanochtend al 193 gram. Kater 2 heet Duardo, wat "voortvarend beschermer" betekent. Duardo woog vanmorgen 209 gram. Het blauwe poesje noem ik Dulcea. Dulcea staat voor "zoete". Zij woog vanmorgen het meest van allemaal; 211 gram! Het derde blauwe katertje heb ik de naam Diego gegeven. Een echte stoere Spaanse mannen-naam, maar echt een mooie betekenis heeft deze naam niet. Het staat voor "sint James". Diego woog vanmorgen 209 gram.
Het laatste, lilac katertje noem ik Donato, wat "geschonken" betekent. Hij woog vanmorgen 204 gram.

Het gaat goed met alle 5 de kittens. Ze zijn tevreden, krijgen genoeg te drinken van mama Lotus en piepen weinig. Ja als Lotus op ze gaat zitten, dan hoor je ze wel even... Alle kittens hebben hun geboortegewicht al verdubbeld in een week tijd. Op dit moment gaan de eerste oogjes open, nog een paar dagen en dan zien ze er alweer heel anders uit.
Bij de eerste week hoort ook een fotoshoot! Die staat in het foto-album!

Op dit moment zijn alle kittens al in optie. Begin augustus komen hun wellicht toekomstige baasjes kennis maken!

6 juli 2014 ~ 4 dagen oud
De kittens doen het hartstikke goed. Ik heb ze nog niet bij hoeven voeren, Lotus doet het helemaal zelf, en hoe. Vanmorgen wogen de kittens tussen de 128 en de 156 gram! Super toch?

3 juli 2014 ~ 1 dag oud
Na de bevalling ben ik rond 4.45u naar bed gegaan. Het was een lange, emotionele avond/nacht. Om half 8 ben ik weer gaan kijken en trof een tevreden gezinnetje aan. Ik heb de kittens gewogen en allemaal waren ze al wat aangekomen. Kitten 2 zelfs al 12 gram. Hoe krijgt ie het voor elkaar in een paar uur...
Lotus beschermd haar kittens weer goed en is heel zorgzaam. Dat wordt weer genieten!