Klik hier voor het FOTO-ALBUM van de kittens!

Op 25 november 2010 is Lotus bevallen van 5 kleine, blauwe hummeltjes. De vader van dit nestje is
Int. Ch. Its van het Boeskooltje.

Rond 14.40 uur gaf Lotus met een harde miauw aan dat ze ging beginnen. Ik heb haar naar de werpkist gedragen en om 14.58 uur werd de eerste al geboren, in een stuit nog wel, dus extra zwaar voor Lotus. De tweede kwam om 15.48 uur, de derde om 16.55 uur, de vierde om 17.16 uur en alsof dat nog niet genoeg was, werd nummer vijf om 18.15 uur geboren.

De eerste foto's vind je hier. Er zullen natuurlijk nog vele foto's volgen!! Hieronder vind je het dagboek van de kittens. Bovenaan vind je de meest recente dag!

Naam

Geslacht
Geboorte
gewicht
Gewicht met 3 weken
Gewicht met 6 weken
Gewicht met 9 weken
Gewicht met 13 weken
Besproken?

Brisa

Poes (langhaar)
101 gr
386 gr
640 gr
1027 gr
1667 gr
Besproken

Bonito

Kater
85 gr
389 gr
720 gr
1211 gr
2043 gr
Besproken

Bellita

Poes
83 gr
334 gr
691 gr
1126 gr
1733 gr
Besproken

Baldomero

Kater
97 gr
385 gr
761 gr
1258 gr
1952 gr
Besproken

Buinton

Kater
115 gr
417 gr
820 gr
1337 gr
2205 gr
Besproken


KITTENDAGBOEK

13 maart 2011
Gister is ook Bo, als laatste kitten van het B-nestje, verhuisd naar zijn nieuwe baasjes en daarmee zijn we vanaf nu weer 'kittenloos'. De extra kattenbakken zijn weer opgeruimd, de snoeren liggen weer achter en onder de kast, ipv op de kast en ik hoef minder poepies op te ruimen, haha! Al met al ben ik super trots op deze mooie en lieve 5-ling en natuurlijk op Lotus die deze 5 zo keurig netjes heeft opgevoed! Ik heb genoten van de afgelopen maanden en hoop dat de nieuwe baasjes nog heel lang van deze kanjers mogen genieten!
Nu maar hopen dat Lotus gezond blijft en wie weet volgend jaar nog een keer mama mag worden...
Nu alle kittens zijn verhuisd, is dit dan ook het laatste stukje dagboek...!!

10 maart 2011 ~ 15 weken oud
En toen was het alweer 15 weken geleden dat onze Lotus is bevallen van een 5-ling. 4 van de 5 kittens zijn inmiddels verhuisd, alleen Bonito is er nog een paar daagjes...! Het is een stuk rustiger in huis nu er nog maar 1 kitten is. Bonito wil alle aandacht van zijn moeder en van ons. Het is een kleine, ondeugende draak, maar een echte lieverd. 's Avonds komt ie heerlijk naast me liggen op de bank en valt spinnend in slaap... En klein is ie eigenlijk ook niet echt meer... 2325 gram... Nog even Bo, dan ga ook jij verhuizen...

Afgelopen zondag was het voor Buinton (Ace) en Bellita (Doortje) zover. 's Ochtends werd Buinton opgehaald en 's middags ging ook Bellita verhuizen. Gelukkig zijn ook de eerste berichten van hun baasjes positief en beginnen ze hun draai al te vinden in hun nieuwe huisjes! Bellita krijgt er zaterdag een vriendinnetje bij, een lilac-point kitten. Ik ben benieuwd hoe ze op elkaar zullen reageren! En als Bo zaterdag gaat verhuizen, heeft hij ook al gelijk een vriendinnetje, die precies even oud is als hij... Dan kan hij zich lekker vermaken met haar!

Vandaag heb ik natuurlijk nog een fotoshoot gedaan met onze Bo. De foto's staan op de foto-pagina!

3 maart 2011 ~ 14 weken oud
Normaal gesproken zou ik het dagboekje afronden na 13 weken, maar... we hebben nog steeds 3 kittens, dus dan toch nog maar een verslagje van afgelopen week. De belangrijkste gebeurtenissen waren natuurlijk de verhuizing van Baldomero/Bengel op zaterdag en van Brisa op zondag.
Het blijft rot hoor, dat afscheid en ik moest ook wel weer een traantje laten bij allebei, maar het hoort er helaas bij (wat een cliché...) en ik weet dat dit moment komt als ik aan een nestje begin!! Gelukkig houden de nieuwe baasjes me op de hoogte met leuke mailtjes en positieve berichten, dus dat is heel erg fijn. Het gaat met beide heel goed en de toegezonden foto's bewijzen dat wel, erg leuk om te zien!! Ze voelen zich al aardig thuis!

De overige drie hier doen het ook goed. Ze zijn weer lekker gegroeid en het zijn al bijna geen kittens meer te noemen, haha!
Ze vermaken zich best met mama en met z'n drietjes. Het zijn echt een stel deugnieten bij elkaar! 's Avonds liggen ze lekker met z'n allen bij ons op de bank te spinnen, heel gezellig!

Komend weekend gaan Bellita en Buinton verhuizen, dus dat wordt weer een zwaar moment, maar ik weet dat ook zij bij fijne baasjes gaan wonen! Bonito blijft nog lekker een weekje bij ons...!

In het foto-album staan uiteraard nog wat foto's van deze week!!

24 februari 2011 ~ 13 weken oud
En toen was het alweer 24 februari, de dag die altijd nog zo ver weg leek, maar ja, nu is het toch zo ver! Nu al 13 weken oud! Dus dat betekent dat we bijna afscheid gaan nemen... As zaterdag gaat Baldomero als eerst verhuizen en zondag is Brisa aan de beurt! En dan duurt het gelukkig nog weer een weekje voor de volgende 2 vertrekken!
Maar goed, het gaat hartstikke goed met ze. Het zijn joekels, kijk maar naar de gewichtjes in de tabel! Buinton weegt wel 2205 gram, echt veel!! Mooi hè, als je dat vergelijkt met het gewichtje in de eerste kolom!!

De kittens hebben gelukkig geen ent-reactie gehad. Ze zijn op en top gezond! Heel fijn! Ze spelen, stoeien, doen gek en geen één open kastje of lade is nog veilig voor ze... Ook de koelkast niet. Laat je een deurtje langer dan 5 seconden open staan en hup er zit al een kitten in! Goed opletten dus!

Ze zijn gek op de Vitakraft snoepstaafjes (oeps, zullen ze daarom zo zwaar zijn, haha). Als we een staafje uitdelen weten ze niet hoe snel ze er bij moeten zijn en wordt er gewoon in m'n vingers gebeten!!

En dan hebben we ook nog de iPad met het spelletje "Cat Toys". Nou als je wat leuks wil zien, kijk dan even deze filmpjes... Filmpje 1 met een fanatieke Bellita en Filmpje 2.
Ik zei al tegen Aalt, 'volgend jaar verkopen we onze kittens alleen als de nieuwe baasje een iPad hebben' haha!!

De laatste fotoshoot met z'n 5en staat er ook weer op! Leuke foto's van mijn engelse droppies!!! En ook nog eens geweldige groepsfoto's! Ze werkten gelukkig zomaar mee, heerlijk!

17 februari 2011 ~ 12 weken oud
De 5 boefjes zijn vandaag alweer 12 weken oud en dus was het tijd voor hun tweede enting en de chip! Vanmiddag ben ik dus met 5 kittens en oma Cooper naar de dierenarts geweest, want ook Cooper kreeg haar jaarlijkse enting. Op haar verjaardag... oeps niet zo'n leuk cadeau...!
Maar de 5 kleine doerakken zijn ook bij hun 2e "apk-keuring" alle 5 helemaal gezond verklaard! Ze hebben goeie gewichten en het was een mooi, lief en gezond nestje, aldus de dierenarts.
Ze hebben zich allevijf groot gehouden bij zowel de enting als bij die nare dikke naald van de chip. Natuurlijk werd daarbij wel even gemiauwd en heb ik een mooie kras van Brisa op m'n hand, maar ja wat wil je, het is ook niet niks zo'n dikke naald die ff door je velletje heen moet... Brrr...

Alle 5 blijven ze ook goed groeien; Brisa woog vanmorgen 1513 gram, Bonito woog 1824 gram, Bellita 1588 gram, Baldomero 1788 gram en Buinton woog net geen 2kg... 1981 gram. Die 2kg waar ik het vorige week over had, gaat hij dus ruim halen met 13 weken, haha!
En Bonito heeft dan nu zijn broer Baldomero wel ingehaald, maar... Baldomero was wel het dikkertje van het stel zei de dierenarts. "Die heeft al wat reserves gekweekt voor bij de nieuwe baasjes" zei ze....! Het is gewoon een heel compact katertje, terwijl Bonito en Ace nu echt gaan "slungelen" haha!

Lotus is nog altijd een lieve mama, ook al laat ze wel duidelijk weten wanneer ze géén zin in haar kinders heeft. Toch, als alle kittens lekker in de mandjes liggen, kan Lotus opeens zomaar opstaan, een beetje miauwen, waarmee ze haar kids "roept" en binnen 20 seconden liggen er dan 5 kittens luid spinnend bij mams te drinken, mooi hè?!

Afgelopen dinsdag zijn ze voor het eerst even de tuin in geweest. Spannend, maar wel reuze interessant vonden ze dat!

De foto's zijn een beetje in de lente sfeer, omdat het zo'n mooi zonnig weertje was vandaag! Ze staan weer in het foto-album!

10 februari 2011 ~ 11 weken oud
En weer een week voorbij... Zaterdag over 2 weken gaat de eerste al verhuizen... Ik moet er nog niet aan denken. De tijd gaat me nu echt te snel hoor...
Maar het gaat goed met de dondersteentjes. En dat zijn ze hoor. Ze proberen van alles uit. Springen van de bank op de salontafel, spelen met de bloemen die op tafel staan... Hmmm dat vinden we niet zo'n goed idee. Nou dan maar even in hun nekvel oppakken en eraf halen, maar denk maar niet dat ze daar van onder de indruk zijn... 2 minuten later zitten ze er net zo vrolijk weer op... zucht...

Maar het zijn ook alle 5 enorme vrijkousen. Ze kunnen lekker om je heen staan miauwen om aandacht of een aai. Of zoals Baldomero, die werpt zich gewoon voor de voeten van Aalt en gaat languit op z'n rug liggen, met alle poten wijd. Een duidelijk verzoek om aandacht... Of Brisa, die klimt via je broekspijp op schoot en valt daar lekker in slaap. En ze zijn zo gek op de Vitakraft snoepstaafjes... Heerlijk vinden ze die! Ook hun nieuwe brokjes, de Royal Canin Kitten, vinden ze erg lekker! Dat is ook te zien aan hun gewichtjes, want die schieten nog altijd omhoog! Brisa weegt met 11 weken 1352 gram, Bonito 1615 gram, Bellita 1405 gram, Baldomero weegt net als zijn broer ook precies 1615 gram en Buinton blijft met 1762 gram de dikste van het stel!! Ik ben benieuwd of hij met 13 weken de 2kg gaat halen!! :)

Ook heb ik weer foto's gemaakt, maar pfff.... wat zijn ze beweeglijk... Lastig lastig, maar... er zitten wel weer leuke foto's van het spul tussen! Ze staan weer in het foto-album!

Voor volgende week donderdag staat er weer een bezoekje aan de dierenarts gepland, voor de 2e enting en de chip. En dan.... is het voor mij aftellen in negatieve zin, maar voor de nieuwe baasjes ook en dan in positieve zin!! Die verheugen zich allemaal erg op hun komst!


3 februari 2011 ~ 10 weken oud
En toen was het alweer februari, de maand dat de eerste kittens zullen verhuizen! Maar... er blijven er ook een paar langer, dus voorlopig is het nog niet zo ver!! :)
Vandaag was een spannende dag voor Bellita (en mij...)! Vanmiddag ben ik met haar naar de dierenarts geweest om haar scheve hoektandje te laten trekken. Dat moest onder narcose, dus dat is wel even spannend met zo'n klein katje! Gelukkig is het allemaal goed gegaan. Ze heeft gasnarcose gehad en gelukkig was het zo voorbij! Het tandje werd getrokken, daarna nog even aan het zuurstof om bij te komen en toen ze wakker was mocht ze nog even een kwartiertje wakker en warm worden bij mij op schoot. Toen we thuis kwamen, was ze alweer helemaal wakker en ging ze gelijk spelen met broers en zus! Ze heeft vanavond ook alweer lekker gegeten, net alsof er niets is gebeurd..! Apart hè?

Verder gaat het goed met alle 5. Ze zijn druk en aanwezig! Maar wel gezellig! Het zijn wel dondersteentjes! Zodra 's ochtends de deur open gaat, willen ze het liefst naar boven en lekker op de trappen spelen. In de tussentijd maak ik dan hun eten en als dat klaar is, staan ze alle 5 in de keuken al te wachten op hun maaltje...! Een ding is zeker, ik ga deze 5 echt wel missen straks!!

Vanmiddag heb ik ook weer foto's gemaakt. Van een groepsfoto is het niet gekomen, misschien van het weekend nog maar eens proberen met hulp van Aalt?!

27 januari 2011 ~ 9 weken oud
9 weken oud alweer, nu gaat het opschieten hoor. Ze worden opeens ook echt groot... Gister hebben ze voor het eerst een bezoekje aan de dierenarts gebracht. Ze zijn allemaal gecontroleerd en gezond verklaard en vervolgens kregen ze hun eerste enting! Dat was even spannend, maar ze hebben zich allemaal heel groot gehouden! Alleen Bonito liet zich even kennen en gaf een miauw toen de prik werd gegeven! Verder ging het gelukkig allemaal goed. Bij de katertjes zijn de balletjes ook al ingedaald en waren ze goed te voelen, echte katers dus!
Met poesje Bellita gaan we volgende week even opnieuw naar de dierenarts. Een van haar bovenhoektandjes groeit niet goed en die wordt eruit gehaald, zodat het geen problemen op gaat leveren met haar volwassen gebit. Dus dat is wel eventjes spannend. Een schoonheidsfoutje, zoals de dierenarts het noemde...

Verder worden de kittens steeds ondeugender. Inmiddels lopen ze door het hele huis, van zolder naar beneden en weer terug. En dat vinden ze erg leuk hoor, om die trap op en af te sjeezen!
Ze eten allemaal goed en komen nog steeds netjes aan. De gewichtjes zijn weer bijgewerkt in het schemaatje hierboven. Carnibest Kitten is toch wel favoriet, dat eten ze liever dan brokjes, haha! Tsja geef ze eens ongelijk...

We weten inmiddels ook alle toekomstige namen voor de kittens; Brisa blijft Brisa (vind ik erg leuk, want ik vind het zelf ook zo'n mooie naam!). Brisa heeft inmiddels ook al haar eigen site bij Cattery Bachra la Sion: http://users.telenet.be/catterybachralasion/brisa.html . Wel een beetje gek hoor om haar al bij iemand anders op de site te zien! Ook Bonito houdt een beetje zijn eigen naam, hij gaat Bo heten! Bellita wordt Doortje, Baldomero wordt Bengel en Buinton wordt Ace! Wat een leuke en stoere namen allemaal hè? Nu moeten ze er nog goed naar gaan luisteren! ;)

De fotoshoots worden echt lastig. Ze zijn veels te snel afgeleid, willen alleen maar spelen en lopen steeds weg... Ik had deze keer echt tig mislukte foto's; weer alleen een kont op de foto of een half koppie, zucht... Maar er zijn er gelukkig ook nog wat gelukt en die staan weer in het foto-album. Maar een mooie groepsfoto... die zat er deze week helaas niet tussen... Volgende week, nieuwe ronde, nieuwe kansen!

23 januari 2011
Vandaag zijn er mensen op bezoek geweest voor ons langhaar meisje Brisa. En ook Brisa heeft haar nieuwe baasjes gevonden. Brisa gaat straks verhuizen naar Cattery Bachra la Sion in België!! Ze heeft daar straks heel wat andere kattenvriendjes, waaronder dus ook een aantal langhaartjes! Over een poosje mag Brisa daar hopelijk ook voor mooie kittens gaan zorgen...!
Nu Brisa ook haar nieuwe baasjes heeft gevonden, zijn alle 5 de kittens besproken...!

20 januari 2011 ~ 8 weken oud
Het gaat goed met de kleintjes, nou ja kleintjes... Het worden inmiddels al hele katjes! De katertjes wegen inmiddels alledrie meer dan een kilo (Bonito 1052 gram, Baldomero 1082 gram en Buinton 1169 gram). Maar ook de poesjes doen het goed. Brisa woog vanmorgen 904 gram en Bellita 994 gram. Ze eten goed van de brokjes, de lamshart van Rodi, de Carnibest en dat vaak ook nog gemixt met Gourmet mousse of Hills AD. Elke keer is het weer smullen en Porsche, Cooper en Lotus wachten dan ook ongeduldig af of er wat over blijft van al dat lekkers, haha!

Het is af en toe erg druk in de kamer met 5 kittens die achter elkaar aan jagen, maar oh wat is het gezellig!! Ook zijn het allemaal knuffels en soms beginnen ze al te spinnen als je alleen maar tegen ze praat. Ik zou echt niet kunnen zeggen wie ik de liefste vind... hoewel... langhaartje Brisa heeft wel een speciaal plekje hoor... Zondag komen er mensen voor haar kijken, ik ben benieuwd of ze haar in het echt net zo leuk en lief vinden als op de foto's!!

Vandaag heb ik ook de stambomen en het afstammingsbewijs voor Brisa ontvangen. En ik ben al op pad geweest om wat leuke dingetjes te kopen voor in de kittenpakketjes, voor als ze gaan verhuizen. Huh verhuizen?? Nee daar denken we nog maar even niet aan... :(

De foto´s van week 8 staan weer op de foto-pagina! Erg leuke fotoshoot, al zeg ik het zelf... :)

13 januari 2011 ~ 7 weken oud
We zitten alweer over de helft van de 13 weken, zucht... Ze worden groot, Buinton is vandaag als eerste de 1 kilo gepasseerd...! Dikkie Dik hè?! De bench is inmiddels opgeruimd. We hebben vorige week in plaats van de bench een leuke krabton met 3 holletjes gekocht en neergezet. Helemaal blij zijn ze ermee. Het is echt genieten, je kunt uren naar die spelende kittens kijken, zo leuk! Eigenlijk gaat alles super goed! Het is een mooi stel zo, 4 korthaartjes en 1 pluizebol.

Afgelopen maandag heb ik de stambomen aangevraagd bij Neocat. Ik ben benieuwd wanneer ik ze ontvang!

De foto's heb ik gister al gemaakt, omdat ik toen vrij was, in plaats van vandaag. Ze staan weer in het
foto-album!

6 januari 2011 ~ 6 weken oud
Vandaag zijn de kittens 6 weken oud. De afgelopen week hebben ze vele vorderingen gemaakt. Ze lopen eigenlijk al helemaal los door de kamer, klimmen op de krabpaal, op de bank en in de kasten. Zo mooi om te zien! Af en toe is het voor ons gewoon een uitdaging om ook een plekje op de bank te vinden, tussen 5 kittens!! Voor Aalt en mij was het een mindere week, want we hebben allebei de griep gekregen. Echt heel vervelend. Heel veel op bed gelegen, dus voor de kittens was dat wat minder gezellig!

Ook Bonito heeft zijn nieuwe baasjes gevonden. Hij gaat straks in Haarlem wonen, waar hij samen met een nieuw vriendinnetje Sophie, een black golden tabby Brittenmeisje van precies dezelfde leeftijd (gewoon op dezelfde dag geboren...!), het huis onveilig mag gaan maken!

De kittens zijn ook voor de tweede keer ontwormd, bah, dat vonden ze niet lekker!

31 december 2010
Vandaag zijn de baasjes van Baldomero op bezoek geweest. Ze konden nog kiezen tussen Bonito en Baldomero en het is Baldomero geworden! We mogen hem Bengel gaan noemen. Straks verhuist hij naar Barendrecht en heeft daar gelijk een grote Selkirk Rex kater, Gabber, als vriend!

30 december 2010 ~ 5 weken oud
Ik zeg het elke week, maar de tijd gaat me veels te snel, 5 weken oud alweer. Het gaat goed met de kleintjes! Ze lopen al veel rond in de kamer en zijn volop op ontdekkingstocht. Onder de kasten, onder de bank, op de krabpaal. Echt heel leuk om te zien. Slapen doen ze nog wel in de bench.
Brisa was wel even ons zorgenkindje afgelopen week, want superactief, maar slecht willen eten en dus niet veel aankomen... Gelukkig eet ze inmiddels wel goed van de pap en groeit ze ook weer lekker.
De gewichtjes zijn nu met 5 weken oud: Brisa 512 gram, Bonito 612 gram, Bellita 580 gram, Baldomero 633 gram en Buinton 684 gram. Hij blijft de dikste! De nieuwste foto staan weer in het album!

23 december 2010 ~ 4 weken oud
Vandaag is het alweer 4 weken geleden dat de kleintjes geboren werden... Pfff wat gaat de tijd snel en wat groeien ze hard. Ze spelen inmiddels volop in de bench, eten hun papje, met moeite dat wel, en ze worden steeds groter. De katertjes wegen alledrie inmiddels meer dan 500 gram. De meisjes wegen iets minder, Bellita heeft haar langhaar zusje Brisa zelfs ingehaald. Brisa vindt de pap dan ook echt niet lekker. Ze vindt mams melk nog veels te lekker denk ik...
Lotus is een prima moeder. Ze zorgt echt heel goed voor haar eerste nestje!

Afgelopen dinsdag hebben de kittens weer bezoek gehad. Buinton heeft z'n nieuwe baasjes ook gevonden. Hij gaat straks erg ver weg wonen... in Siddeburen, helemaal in Groningen, wel meer dan 2 uur rijden...!

Volgende week komen er weer mensen kijken voor Bonito of Baldomero. Een van hen is daarna dus nog beschikbaar en ook voor ons pluizebolletje Brisa zoeken we nog een fijn thuis!

De 4 weken fotoshoot staat ook online!

19 december 2010
Afgelopen vrijdag zijn de baasje van Bellita op bezoek geweest. Ze hebben sneeuw, heel veel sneeuw, sneeuwbuien en drukke wegen moeten trotseren om haar te bezoeken, maar ze zijn wel geweest! Ze hebben nu al veel voor haar over...! Francis en Tim worden dan ook de nieuwe baasjes van ons kleine meisje Bellita. Ze gaat straks Doortje heten en in Breukelen wonen.

16 december 2010 ~ 3 weken oud
Vandaag zijn de kittens 3 weken oud en het gaat goed met ze. Er is veel veranderd voor ze de afgelopen dagen, want gisteravond zijn ze verhuisd naar de bench én hebben ze voor het eerst een Hills AD papje gehad. Dat vonden ze nog niet allemaal even lekker, maar voor de eerste keer ging het best goed!
Lotus begon wat minder melk te geven, waardoor de kittens de laatste dagen niet zo veel aankwamen. Vandaar dat we nu al zijn begonnen met een papje!

Ze beginnen nu ook met lopen, nou ja, nu is het nog meer waggelen en schommelen... ;)

Ik heb voor het eerst de gewichtentabel gevuld, dus de actuele gewichtjes vind je hier boven. Woog Buinton gister nog 399 gram, vandaag met zijn 3 weken oud, is hij de 400 gram gepasseerd!! De andere zullen snel volgen!! Wow!!
Ook heb ik vandaag natuurlijk weer een fotoshoot gedaan! Je vindt de foto's in het foto-album!

Morgen komen de misschien wel eerste toekomstige baasjes kijken! Spannend, ik ben benieuwd wat ze van de kittens vinden...!

9 december 2010 ~ 2 weken oud
2 weken oud alweer, wat gaat de tijd toch hard! Inmiddels hebben ze allemaal de oogjes open, ook de kleine Bellita! Ze zijn zo schattig nu, al veel meer echte katjes. Ze groeien goed, Lotus geeft gelukkig goed melk. Met 2 weken wegen ze; 293, 291, 253, 294 en... 323 gram! Die Buinton, dikkie dik, blijft het hardst van allemaal groeien en het lijkt alsof hij al veel verder is dan de rest, kijk maar snel bij de fotoshoot van deze week, daar kun je dat ook goed zien. Hij kan al heel goed rechtop zitten en omhoog kijken!

5 december 2010 ~ 10 dagen oud
Het gaat goed met de kleintjes! Ze hebben mooie gewichtjes (Op volgorde 234, 230, 198, 225 en 263 gram) Die dikke Buinton noem ik dus ook wel Dikkie Dik, haha! Brisa, Baldomero en Buinton hebben de oogjes inmiddels goed open. Bonito heeft ze half open en Bellita heeft nog geen zin om de wereld te bekijken... Die houdt ze nog even lekker dicht. Ik heb vandaag een paar fotootjes gemaakt. Ze staan in het foto-album van week 2.

2 december 2010 ~ 1 week oud!

De kittens zijn vandaag al 1 week! We hebben een week goed nagedacht over de namen en... we zijn eruit. We wilden net als vorig jaar, weer Spaanse namen geven en dat is gelukt! De kittens gaan op hun stamboom heten:

1. Poco Loco's Brisa ("Geliefd")
2. Poco Loco's Bonito ("Mooi, knap")
3. Poco Loco's Bellita ("Schoonheid(je)")
4. Poco Loco's Baldomero ("Onverschrokken, Machtig, Dapper heerser")
5. Poco Loco's Buinton ("Als vijfde geboren")

Kitten 3 is nog steeds een beetje een twijfelgeval of het nou echt een poesje is... We zijn wel 95% zeker... maar mocht het nou toch een katertje zijn, dan wordt de naam Bellito...

Ook heb ik vandaag de "1 week oud" fotoshoot gedaan. Allemaal even heel snel op de foto, maar een paar foto's, omdat de eerste oogjes open gaan en die zijn natuurlijk erg kwetsbaar!
Je vindt de foto's in het foto-album!

1 december 2010 ~ 6 dagen oud
Morgen zijn de kittens alweer 1 week oud! Gelukkig gaat alles hartstikke goed met ze.
Ze komen goed aan, kitten 5 woog vanmorgen precies 200 gram!! We hebben vrijwel zeker 1 langhaartje in het nestje, poesje nummer 1! Zij had vanmorgen al 1 oogje een beetje open! Ben benieuwd wanneer de anderen volgen...!

28 november 2010 ~ 3 dagen oud

Het gaat hartstikke goed met de kleintjes. Ze drinken goed bij mams en komen goed aan.
Ook het kleinste kitten wat de eerste dag nog wat afviel, komt nu lekker aan en dat zonder bijvoeden. Die weegt nu al 108 gram. Het dikzakje zat vanmorgen al op 160 gram...!
Wel moet ik Lotus nog even helpen met kontjes wassen, want dat snapt ze niet helemaal.
Ik heb nog een paar twijfelgevallen met de geslachtjes, dus ik heb foto's gemaakt en hulp ingeroepen van de expert, even afwachten dus, haha!
Ook heb ik vandaag voor het eerst studio foto's gemaakt. Die staan in het foto-album!

26 november 2010 ~ 1 dag oud

De kittens zijn de eerste nacht goed doorgekomen. Ze drinken lekker bij mama, piepen niet veel en zijn volgens mij gewoon tevreden.
De meeste zijn ook al mooi aangekomen toen ik ze vanmorgen om 6.45 uur ging wegen: Kitten 1 is van 101 naar 105 gram, nummer 2 is van 85 naar 97 gram, nummer 3 is wat gezakt, van 83 naar 80 gram, dus haar moet ik even in de gaten houden!
Nummer 4 is van 97 naar 107 gram gegaan en als klap op de vuurpijl nummertje 5 is van 115 naar 128 gram gegaan! Dikzakje!
Als ik het goed heb gezien, is nummer 3 een poesje en de rest katertjes, maar het is nog even onder voorbehoud...!